Iris Mulej in njena dva prsta na fotografijah?!

Zanima me, če je Iris Mulej dejansko posvojila tri pitbulle iz zavetišča Gmajnice, kot je to obljubila leta 2007. Kolikor jaz vem, je lastnica dolgodlake čivave z imenom Tiger Winston Mulej.

Ampak tokrat se bom obregnil ob nekaj drugega. Iris Mulej objavlja veliko fotografij iz raznih prireditev, kjer ima svoja dva prsta vedno v enakem položaju.

Ker mi je to precej skrivnostno in se že dlje časa sprašujem ali je to znak kakšne nove sekte ali pa je to zgolj in samo znak za pojma nimam kaj, vas dragi bralci naprošam, da mi poskušate odkriti to skrivnost. Ker očitno je to topshit in se bom moral na slikah tudi jaz pojavljati s takšno pozo rok.

No, na žalost se jaz ne fotkam s fake Psy-em, tako da zihr ne bom izpadel tolk kul! Ampak vseeno bi bil vesel, če kdo starejšemu občanu, ki ne šteka takšne gestikulacije na fotografijah odkrije smisel tega? Je to znak za victory (zmago), deuce, twix, mogoče fuck off na subtilen način…

Aha, o čem govorim? O teh fotkah iz njenega instagram profila (vir)
iris_mulej_3

iris_mulej_1

iris_mulej_2

iris_mulej_4

 1. V bistvu je tako, kot se je Redford včasih vedno slikal s klobukom, si je tudi ona izbrala nek znak, katerega redno uporablja na slikah. Klobuk je bil znamenje, da igra v westernih, tole pa je neki povsem navadnega. Tako sem se slikal že sam leta 97. Zdaj pa se ona tako drži kot da bi si sama to izmislila. No, po mojem, glede na to, da na vseh slikah, kjer kaže znak ”V”, je nasmejana, bi lahko sklepali, da gre za neko osebno zmago, recimo ”jeah, slikala sem se s Psy-jem” in podobno.

 2. Tole si napisal tako, kot da se počutiš manj vrednega. Je huda in ima hud par jošk. Ni boljše investicije kot investicija v samega sebe.
  Ne vem kaj je tu narobe, če imaš nek prepoznaven znak na fotkah. Roke imaš vedno s sabo, če ne drugje pa v žepih.

 3. Had,

  zarad mene če se slika s štirimi prsti, sam da se :)

  Lp,

  A.

 4. Nimam pojma, kaj si ona predstavlja, da ta gesta pomeni, verjetno jo uporablja zato, ker jo zadnje čase uporablja precej znanih osebnosti na rdečih preprogah, ampak dvomim, da pozna njen pravi pomen:

  http://en.wikipedia.org/wiki/V_sign#V_sign_as_an_insult

  Skratka, angleži so na ta način v srednjem veku kazali “fakiče” svojim nasprotnikom. Zadeva izvira iz časov, ko so bili angleški lokostrelci (takrat najnejvarnejši del njihove vojske) zajeti in so jim v ujetništvu odrezali kazalca in sredinca na roki, da ne bi mogli več streljati. S to gesto so potem nakazovali, da bodisi še imajo oba prsta, oz. so zamenjali roko in napenjali lok z levo roko, torej so kazali prsta druge roke…

 5. @StiH:

  “The bowman etymology is unlikely, since no evidence exists of French forces (or any other continental European power) cutting off the fingers of captive bowmen; the standard procedure at the time was to summarily execute all enemy commoners captured on the battlefield (regardless of whether they were bowmen, foot soldiers or merely unarmed auxiliaries) since they had no ransom value, unlike the nobles whose lives could be worth thousands of florins apiece.”

  ;)

 6. Had,

  postajas hujsi kot rumeni cajtngi proti katerim imas toliko za povedat.

 7. Kaj je pa narobe s tem prispevkom ? Cloveka pac iskreno zanima kaj ta kretnja pomeni.

  (Pomoje je kaka variacija na japonski “peace sign”)

  1. Oz.. če bi bila roka pokončna (+/- 10 stopinj) bi bil to middle finger up za UK, če bi bila obrnjena navzdol (od 90 do 180) pol je to kao kakšen latino gangs, tako pod kotom med 45-90 stopinj je pa verjetno gejevski znak, ki bi ga ti moral poznati.

 8. Pogumni anonimnez pa to. Se bojis podpisati z imenom ker kvasis bedarije ? :)

Komentarji so zaprti.