Casino Hotel Carnevale me je presenetil

Ko sem se zadnjih n-let vozil mimo Škofij v Italijo in mimo Casino Hotela Carnevale, sem se vedno znova spraševal, ali ima ta hotel, katerega lastnik je Rajko Hrvatič, sploh kaj obiskovalcev. In ne samo to, spraševal sem se, kakšen mora biti hotel od znotraj – predstavljal sem si nekaj zelo kičastega. Ampak sem se motil – hotel deluje takšen samo navzven. Notranjost je nekaj drugega in še enkrat znova mi je bilo dokazano, da se ne sme stvari soditi po njihovem izgledu.

Naslednje dve noči bom preživel v tem hotelu, s kolegi iz Hrvaške in Srbije in odkrival čare Kopra in Portoroža v okviru #tvitturizma. Ideja destination marketinga se mi zdi super in jo podpiram, saj imata korist obe strani! Vendar nazaj k hotelu.

Hotel je urejen in čist, sobe velike in prostorne. Veliko majhnih detajlov, ki pa naredijo vse skupaj zanimivo. V hotelu je tudi restavracija, za katero sem imel na prvo žogo precej čudno mnenje. Vendar me je tudi to presenetilo. Hrana je odlična in cene so precej smešno nizke proti cenam, katere plačujem v Ljubljani. Samo za primer – degustacijski ribji meni stane 17 eurov!

  • aperitiv
  • carpaccio hobotnice “St.Denis” z rukolo in paradižniki
  • polnjeni žepki s škampi, bučkami in tartufi
  • grdobina na žaru, blitva s krompirjem in bučkami
  • čokoladni souffle

Ker je naš gostitelj Rajko Hrvatič, sem ga imel tudi možnost spoznati. Kljub vsemu medijskemu pompu okoli njega je povsem preprost človek. Včeraj se je celo popoldne ukvarjal z bakrom – s sosednje stavbe, ki je tudi njegova, je “nekdo” (verjetno vsi vemo, na koga mislim) ukradel večjo količino bakra.

Upam, da danes zvečer pokukam še v Casino in preizkusim svojo srečo – v sam hotel pa se definitivno še vrnem. Če ne drugače, zaradi hrane!

  1. “Nekdo”?

    LOL, pazi, da to ne prebere kakšen varuh proti sovražnem govoru…

Komentarji so zaprti.