Če vas kdaj tat ali kdo drug prisili, da na bankomatu dvignete denar,vnesite svoj PIN v obratnem vrstnem redu. Če je vaš PIN 1254, vnesite 4521.Bankomat vam bo dal denar, vendar bo to hkrati prepoznal kot klic na pomoč in bo sprožil alarm na policiji.To opcijo imajo vsi bankomati, vendar veliko ljudi tega ne ve.

Vsak uporabnik Facebooka je to videl že večkrat med statusi, ki so jih objavili njegovi kolegi. In veliko se jih je vprašalo, če to res deluje. Ne! Ne deluje. Napačno vpisan PIN (obratno) ne pokliče policije, kot tudi ne sproži alarma na policiji. Če bi bil nesramen, bi napisal, da vpišiete svoj datum rojstva, namesto PINa in bo bakomat obvestil vaše starše, ali pa da vpišete 113 pa vam bodo priskočili na pomoč gasilci!

Če boste v takšni situaciji, potem vam bolj priporočam, da trikrat vpišete napačen PIN in bo kartica ostala v bankomatu! Predvsem pa ne verjemite vsemu, kar napišejo ljudje na Facebooku!

facebook_messenger

5 Responses to Bankomat in narobe napisan PIN – Facebook

 1. ana nym pravi:

  ja, sem se že večkrat nasmejala takim sporočilom. hehe koliko policajev bi moralo biti na čakanju, če bi bilo tole res. in, nenazadnje, kaj naj vtipka tisti, ki ima pin, recimo, 3553? ljudje smo ovce, posredujemo naprej res vsako stvar, ne da bi prej premislili.

 2. hitri pravi:

  Slava hadu resitelju slovenskih ovac, sibi bozji ovcjih pastirjev.

 3. Jaka pravi:

  Ne, ne. To je res. Kar preveri. Sem dobil kartico iz banke in je bilo napisano.

 4. LouD pravi:

  Kaj pa če lepo enostavno dvigneš denar in ga predaš roparju, potem pa nepoškodovan rešuješ zadeve naprej s policijo, banko, zavarovalnico,…

 5. Toni pravi:

  Nekateri res verjamejo vsemu, kar najdejo na svojem wall-u. FB je pravi raj za zavajanje naivnežev. Imam filing, da so se net nategi drastično povečali, ko je FB prišel v vsako slovensko vas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.