Sam se spomnim zgodbe, ko je Mobitel pred mnogo leti kupil Sečoveljske soline. Takrat so bila mnenja o tem precej deljena, vendar se vsako leto znova pokaže, da je bilo to odlična poteza. V Sečovljah se prideluje odlična sol, ki se uporablja za kuhanje, obiskovalci množično obiskujejo soline, ki ravno zaradi poteze Mobitela niso propadle, predvsem pa se je ta del krajinskega parka urejen in prijeten.

Pred časom so v Krajinskem parku Sečoveljske soline odprli Thalasso Spa Lepa Vida, ki je nekaj posebnega pri nas. Namreč celotna ponudba je precej odvisna od samega vremena – pričakujejo nekje 100 sončnih dni, ko bodo odprti in ker vse skupaj leži v krajinskem parku, ne omogočajo nočitev. Meni osebno so soline čudovite že same po sebi in včeraj, ko sem stopil v Spa sredi ničesar, sem bil totalno navdušen. Tako nad urejenostjo, kot tudi nad osebjem, ki je prijazno. Vse skupaj je narejeno ekološko – za to, da so uspeli postaviti tam objekte, so moralo najprej pripraviti celoten teren – več kot 1800 pilotov v zemlji. Bazen v tem naravnem okolju izgleda kot iz kakšnega filma in voda je tako čista, da jo poskusiš piti. Za ogrevanje vode uporabljajo sončno energijo, ki jo v parku izredno veliko. Do Spa-ja te pripeljejo z električnimi vozili, saj sprehod, po več kot 35 stopinjah ne bi bil najbolj prijeten.

V svoji ponudbi imajo cel kup masaž z raznoraznimi oblogami – blato, kopanje v solnici, solni piling.. Cel kup izrazov, ki mi kot moškemu sploh niso poznani! Sicer pa sta dvourni vstop, ki vključuje vstopnino v Krajinski park Sečoveljske soline, uporabo bazena in kneipp bazenčkov – 18 eurov.

Zakaj thalasso (vir)?
Morje je prava zakladnica naravnih učinkovin. V našem Thalasso Spa Lepa Vida vam v blagem zavetrju solnih polj ponujamo darove morje, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo. Na voljo so vam tretmaji z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Sečoveljskih solinah. Solinsko blato in slanica – matična voda, sol, ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah.Od teh sta solinsko blat ter slanica -matična lužina s strani Ministrstva za zdravje priznana kot naravna zdravilna dejavnika.

Talasoterapija je pomembna veja zdravilne dejavnosti, ki za izboljšanje počutja uporablja darove morje in blagodejne učinke morske klime. Beseda izvira iz grškega izraza thalassa in pomeni morje. V talasoterapije se produkti morja uporabljajo v zdravstvene in terapevtske namene, zelo razširjena pa je predvsem uporaba v sprostitvenih in kozmetičnih tretmajih.

lepa_vida_thalasso_spa12