Instagram video in embed

Pisalo se je leto 2011, ko se je na trgu pojavil Instagram. Njegova logika je bila zelo preprosto in zelo prijazna do uporabnika – zajem in obdelava fotografij s filtri, možnost delnega blura, predvsem pa deljenje z ostalimi uporabniki in deljenje preko družbenih omrežij. Kasneje se je Instagram prodal za milijardo dolarjev Facebooku in naredil par sprememb. Prva je bila, da smo uporabniki dobili svoje web profile. Nič posebnega, vendar v začetni verziji tega ni bilo. Potem pa se je razvoj ustavil – vsaj takšen občutek sem dobil..

Včeraj so predstavili novost, ki pa ni ravno novost, ampak kopija Vine-a, kateremu sem napovedal da bo uspešnica leta 2013. Očitno so se zavedali tega tudi pri Instagramu, oz. Facebooku in omogočili svojim mnogoštevilnim uporabnikom dodajanje video posnetkov. No, od Vine-a se razlikuje po dolžini posnetka, enako je “sekvenčno” snemanje, oz. sestavljanje videa, ima pa dodane filtre, kot smo jih navajeni pri obdelavi fotografij. Za uporabo Instagram videa morate posodobiti Instagram aplikacijo. Video vsebine se vam bodo prikazovale tudi na spletu in jih boste lahko delili z ostalimi preko družbenih omrežij.

Ali bo to zanimivo za uporabnike? Pri tem številu uporabnikov, ki jih imajo oni, je to definitivno zanimivo in bo uspešno.

Jaz pa še vedno čakam na način, kako bo Instagram monetiziral svojo aplikacijo. Namreč število uporabnikov je hudičevo veliko, stroški strežnikov in vzdrževanja niso zanemarljivi, vendar o monetizaciji zaenkrat še ni duha ne sluha. Ali pa se samo jaz motim?

Če želite na WordPressu embedati Instagram video, potem priporočam plugin Embedly, ki vam omogoča to, kar Instagram zaenkrat še ne omogoča – ampak bo pa verjetno ob prvi posodobitvi.

http://instagram.com/p/az0ZBLKDKH/

instagram_video

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja