Kdaj je država v kurcu?

Kdaj je država v kurcu?

 • ko ima lahko Janez Janša svojo proslavo ob dnevu osamosvojitve, ker ne priznava zvezde in ga moti cel kup drugih stvari
 • ko državljani saniramo banke in podjetja, ki bi jih bilo potrebno že 10 let in več nazaj zapreti!
 • ko se v medijih pojavljajo zgolj in samo novice o tem, kaj je imela predsednica vlade oblečeno! Ko sploh ni drugega pomembno, kot njene cunje in ko je vsaka novinarka strokovnjakinja za modo.
 • ko v državi dejansko obstajajo pravila za ene in pravila za druge in ko se raja ne more družiti z velepomembneži, ki so si uzurpirali Slovenijo že dolga leta nazaj.
 • ko v medijih ni niti ene pozitivne novice, ker se to ne prodaja
 • ko je toliko dobrodelnih akcij, da se vprašaš, kdo ima sploh denar, da ga daje v dobrodelne namene
 • ko država ni več naša, ampak je njihova – od tistih, ki nam krojijo usodo, čeprav bi moral si narod sodbo pisat sam
 • ko na proslavah v zadnjih 20 letih gledamo ene in iste obraze, ki so vsaka štiri leta tako hudičevo prijazni, da jim potem spet damo svoj glas in jih gledamo naslednje štiri leta!
 • ko nimamo izbire, da bi izbirali boljše, ampak izberemo tisto, kar je najmanj slabo!
 • ko gredo ljudje namesto na morje raje v trgovska središča, pa še tam ne gredo v nakupovanje, ampak zgolj, da se nekam dajo.
 • ko ne veš, kaj te čaka jutri!

In če je bila to Slovenija, ki smo si jo želeli pred 22. leti, potem je vse skupaj bilo takrat v kurcu. Mislim, da si nihče ni želel tega, prav tako pa tudi nihče ni pričakoval, da se bo vse to, kar se dogaja, tudi zgodilo! Jebat.ga, takle mamo!

proslava_osamosvojitev_kongresni_trg_06

 1. … in ko avtor tega članka prodaja maloumne banane, se luftarsko fjaka z avtomobili, mingla z ostalimi start-up luftarji in se vsemu temu navkljub, počuti kul in študiranega. V centru Ljubljane pa kofetka še nekaj sto podobnih pingvinov. Tukaj smo torej.

 2. Glavno da to kaj Janša počne… za državo trenutno razmeroma nepomembne vodja neke nevladne stranke… pokaže kako je država v kurcu, in to na prvem mestu spiska. Prioritete avtorja bloga so zanimive.

 3. Pa seveda vsi pozabljajo kako je trenutna vladajoča politika v času vlade JJ naredila svojo proslavo daleč stran in kako se je Zoran Predin npr. javno in bučno v vseh medijih odklonil provabilo k (plačanemu) sodelovanju kot izvajalec – češ da (takratna) trenutna vlada ni njegova vlada… in da noče da ga kot izvajalca na državni proslavi (em, združevanje pa to) kdorkoli povezuje z vlado… javno je izjavil da bo takrat raje na morju.

 4. Eh, v resnici se ni zgodilo nič nepričakovanega. Kapitalizem je ustvaril razlike, politiki so jih s svojim kupčkanjem v državnih fevdih še zaostrili in zavozili državo in smo kjer smo. Če kdo noče na proslavo, ker so tam simboli njegovega političnega nasprotnika, je potem še najmanj hudo.

 5. Država bi bila v ku*cu tako ali drugače, saj so jo prodali ob osamosvojitvi leta 91…
  Kaj smo hoteli, vojno z uničenjem ljudstva in rušenjem države ali mir ter poslušnost dragih amerikanarjev? Za seldnje je padla odločitev, zato Slovenski narod nikoli ne bo imel svojo državo ker jo itak vodijo drugi.
  Postaviti politika/lutko da skače po odru in govori bedarije pa tako ni več umetnost, kar lahko dandanes videvamo po raznih medijih, ki s svojim veleumom ter strokovnostjo prepričujejo narod o boljši prihodnosti(rezultatov pa že dolgo ni in ni, razen tega da se ugotovi, da so znova pokradli milijone euerčkof).
  …vsi skupaj niso za počen groš, kakšen g.Žižek bi prav gotovo imel veliko povedati o njih…
  Če bi ob samosvojitvi poslušal starejšega gospoda, ki je edini bemtil “prodani smo”, bi že zdavnaj spakiral kovčke in odpotoval v Avstralijo (kot jih je to storilo veliko ljudi in so danes prav zadovoljni).

Komentarji so zaprti.