Mesarji – softball team in prvi turnir

Zgodilo se je. Včeraj smo Mesarji (spremljate nas lahko na Facebooku – https://www.facebook.com/mesarji, ali Twitterju – https://twitter.com/mesarji odigrali svoj prvi softball (slowpitch) turnir na igrišču v Štepanjskem naselju.

Naši nasprotniki so bili: Zajčki, Lisičke, Etno Fletno, Ježica.. Ekipe, ki že dlje časa trenirajo, Lisičke so evropski prvaki (samo za informacijo), mi pa smo bili drugič v življenju na pravem igrišču. Treningi, ki jih imamo na Mesarski ulici so se sicer pokazali kot odlično izhodišče, ampak proti nasprotnikom, kot smo jih imeli, je bilo vse skupaj precej drugače, kot sem si sam predstavljal. To so dejansko ekipe, ki so nas zmlele. Tudi kondicija pri meni, ki sem odigral štiri tekme je precej šepala – nedelja je bila dan, ko sem lahko samo počival in svoja kolena hladil s hladno vodo. Nisem več najmlajši, ampak vseeno mi je bilo vse skupaj všeč.

To, da so nas ostale ekipe sprejele in nam pomagale z nasveti, to, da nas niso uničili, ali pa celo poškodovali, kot bi nas lahko, pa nam je dalo dodatnega zagona, ki se je odrazil še v večji zagnanosti, ki je bila prisotna danes na treningu. Če je bila Vinijeva ideja izpred parih mesecev še nedolgo nazaj samo ideja, je sedaj postala kri in meso.

Septembra se je Viniju porodila ideja, da bi lahko prebivalci Mesarske ulice imeli svojo softball ekipo. Da bi se skupaj rekreirali, predvsem pa da bi skupaj šli na kakšno zaluženo pivo po napornem treningu. No, tudi koga, ki ne živi na Mesarski so sprejeli v svojo ekipo, ki se imenuje #mesarji – namreč večina ekip, ki tekmuje pri nas v softball prvenstvu ima imena po živalih – zajčki, veveričke, srničke (pretiravam!)

Nismo zmagali nobene tekme, smo pa osvojili par točk, kar nam je pomenilo zelo veliko. Celo ujeli par žog v zraku in izločili igralce – da tega, da mi je uspel home run, niti ne omenjam. Ampak dejstvo je, da če želimo parirati ostalim ekipima, bo to poletje precej naporno, saj imajo nekateri igralci 15 let in več izkušenj z igranjem in treningi in so člani državne reprezentance. Vseeno pa je to zanimiva izkušnja, predvsem pa zelo zelo dober eksperiment, ki je pokazal, da lahko tudi “geeki” se spravijo v resen šport in da se udejstvujejo na takšnih turnirjih. Naslednjič nam bo šlo še boljše, saj je bila tokrat prisotna tudi trema, predvsem pa se je poznalo, da nimamo ne kilometrine, ne kondicije in da se še lovimo. Hvala Savini, ker nam je pomagala, predvsem pa Tomotu, ki je bil naš pitcher. Glede na to, da sta oba dva v reprezentaci, nam je to tudi malce pomagalo pri vsem skupaj.

mesarji

Še dve fotki, ki ju je naredila Katarina Petrov, ki je poskrbela, da so naši dresi res unikatni in da je logotip všeč vsem ostalim!

mesarji2

mesarji3

Za vse, ki ste že kdaj igrali softball, ali pa bi poskusili, najdete nas na na Facebooku – https://www.facebook.com/mesarji, ali Twitterju – https://twitter.com/mesarji!

Komentarji so zaprti.