Dnevnik in Boris Popovič – dve plati ene zgodbe

Včeraj je bil v Dnevniku objavljen članek z naslovom Popovič med bolniško na dopust v tujino, kjer je novinarka Tatjana Tanackovič med drugim zapisala:
Borisa Popoviča tudi po treh mesecih včeraj ni bilo v službo. Bolniško je podaljšal do petka. Kje je in ali je še vedno hospitaliziran, na občini ne vedo, po naših podatkih pa naj bi minulo soboto šel na dopust v Turčijo.

Vse lepo in prav. Vendar je na Twitterju Sebastjan Jeretič objavil precej zanimiv demanti izjave novinarke – namreč objavil je fotografijo Borisa Popoviča, ki očitno ni v Turčiji, ampak je doma – vsaj po EXIF podatkih, ki so zapisani na fotografiji je to bolj ali manj jasno.

 

Sprašujem se, sploh v času, ko je novinarski poklic povsem razvrednoten in ko je čedalje manj novic, ki bi bile vredne branja:

 • koliko informacij, ki jih objavijo novinarji, je dejansko prikrojenih, oz. ni raziskanih, ampak so plod “informacij”, ki jim jih nekdo plasira
 • kdo ima interes, da se objavljajo informacije, ki niso preverjene in ki so brez osnove
 • kako naj zaupam novinarjem, da so informacije, ki jih objavijo, dejansko resnične in točne
 • ali škodo, ki se zgodi, ko nek novinar objavi “kvazi točno informacijo”, tudi kdo krije – škoda, ki jo lahko doživi človek zaradi takšnih podtikanj je lahko prevec velika
 • zakaj v Sloveniji ni raziskovalnega novinarsta? Zakaj so vse informacije zgolj – po naših podatkih, govori se, izvedeli smo, naj bi…
 • vem, da obstaja novinarsko razsodišče, ampak verjetno bi imelo preveč dela, če bi se moralo ukvarjati z vsakim takšnim primerom
 • ali se res sprašujemo, zakaj naklada časopisom pada?
 • ali so novinarji res samo še orodje za diskreditacijo drugače mislečih ljudi?

Verjetno je Boris Popovič namazan z vsemi žavbami, vendar to še ne pomeni, da se lahko objavljajo o njem laži in se mu podtika stvari. Ampak po drugi strani pa razumem interese, ki jih imajo ljudje in ki izkoristijo takšne možnosti, oz. ki izkoristijo novinarje, da naredijo škodo. Na žalost pa dobimo bralci zgolj pokvarjene informacije, ki pa nimajo nobene veze z realnostjo! Škoda in žalostno..

boris_popovic

 1. Ej, grdo je tudi, da njegovi “komunikatorji” ne povedo novinarjem, kadar ti sprašujejo, kje je. Gre za navadne slepilne manevre in diskreditacijo novinarjev,

  1. ok, to je pa druga plat zgodbe.. ampak to se ni razlog, da napises neresnico, oz. da objavis lazno informacijo..

 2. Dobra tema Had, ampak katastrofalno slab primer. Pa poglejmo še eno možnost: Novinarka je zadevo preverjala v ponedeljek dopoldan, slika je bila objavljena v torek dopoldan. 24h je dovolj časa, da se vrneš z dopusta, ne? In glede na Popovičeve dosedanje manevre – recimo prirejanje razpisa za avtomobil in potem laganje v kamero, da oni pa ja delajo transparentno – čisto mogoča. Ampak ok, mogoče tokrat res ni kriv….se pa vprašam tole; glede na to, da Pope zgleda precej zdrav na tejle sliki, malce hecno izpade to njegovo izogibanje sodišču in Jeretičevo opravičevanje, da je pa tip res bolan. C’mon no…sej vemo kam pas taco moli – jeseni zastara primer proti Popetu……

  1. mogoce tudi to drzi.. ne bom trdil, da ni mogoce.. ampak napisati, zaradi senzacionalnosti, po nasih podatkih, pa si novinarka ne bi smela dopustiti..

   seveda obstaja tudi “stempelj” v pasosu, ki bi ga je dobil, ce je bil res v turciji.. mogoce bi to lahko preverili, ce je res potreba..

   1. Si predstavljaš recimo, da je res bil v Turčiji in pasuša ne bi želel pokazati, kako bi nas Jeretič razsvetlil o tem, kako mu pa zdej kršijo pravico do zasebno itd.

    No ampak pustimo to ob strani; upam, da bo Popo zdrav, da bo hodil na sodišče in dobil pravično kazen za vse njegove luparije….da bomo lahko zopet slišali tiste – sedaj že dobroznane – kako so sodišča politično motivirana bla, bla, bla….

 3. Spoštovani občani in občanke,

  Kot vidim jaz in tudi vi, zaposlitev Sebastjana Jeretiča na občini, že kaže rezultate. S pametnim svetovanjem bo uspelo Popoviču prelisičiti sodstvo in prvi sodni primer v nizu neštetih lopovščin. Zakaj je Popovič zaposlil svetovalca na občini in ga ne plačuje iz lastnega žepa pa je čisti ekonomski vidik. Konec koncev je Jeretič zaposlen in plačan, da z občinskim denarjem rešuje lopovščine župana.

  1. Ti pa res ne razumeš stvari…a nisi opazil, da je Koprska občina prva k tvita, halo? Za Koper, z Jeretičem naprej… :)

 4. za HAD avtor…ocenjevanje novinarke iz tvoje strani in iz Jeretičeve je brezpredmetno in se potiskata v nelagoden položaj. Če naj jaz ocenjujem spise, tvoje odgovore in Jeretičeve, potem izhaja, da te je Jeretič prosil za to objavo. V tvojih komentarjih je zaznati veliko pristranskost in pomoč Popoviču.

  Če je tvoj blog javno glasilo, če so posti od Jeretiča javni…mar nista vidva na istem igrišču kot vsi novinarji?

  1. Točno to! Had pa ne, da sta z Jeretičem ratala taka prjatla odkar vas je vabil na obalo, na njegove Twitter konference, da mu objaviš prijazen zapis?

 5. NE, JERETIČ! TO NI DOVOLJ, KER SAM VEŠ, DA DELAŠ FARSO. IN LAŽNJIVEC SI TI IN NE NOVINARKE! VEM DA SI PRIPRAVLJEN PRODATI DUŠO ZA DENAR (SAJ SI JO ŽE) IN TOTALNO NEKREDIBILEN SI

Komentarji so zaprti.