Na Punk Rock Holidayu ni bila samo glasba. Organizator je poskrbel tudi za BMX & MTB freestyle show in tako popestril dogajanje pred odrom. Fantje na BMX in MTB kolesih so izvajali vragolije – mene pa je še posebej navdušil Hrvat, Mislav Mironovič, ki je sponzoriran s strani Red Bulla. Namreč njega sem že fotkal, ko je imel Samo Vidic Canon delavnico v kinu Šiška. Pogovor z njim, o tem, kako on gleda na šport je bil zame precej zanimiv – v zadnjem času je posnel tudi en oglas, ki ga bomo kmalu videli na naših TV ekranih.

Mislav je sponzoriran s strani Red Bulla že dolgih 14 let, tako da so mu vragolije, ki jih počne na MTB kolesu tako zabava, kot tudi vir preživetja. Sedaj končuje fakulteto in potem se bo po vsej verjetnosti odpravil v ZDA. To, da je svoboden, mu v življenju zelo veliko pomeni, predvsem pa to, da lahko dela stvari v katerih uživa, mu je smisel. Ko je našteval vse poškode, ki jih je imel, sem se zavedal, da kljub temu, da vse skupaj izgleda precej preprosto, temu vseeno ni tako. Flip z MTB biciklom, ki ga je naredil že 1000 krat, gre lahko enkrat narobe in takrat se zgodi tisto, kar si nihče ne želi.

Ker sam večkrat fotkam te adrenalinske odvisneže, me je njegova mirnost povsem presenetila. Njega ne moti dogajanje okoli “rampe”, niti ne opazi ničesar, kar se dogaja, saj je povsem skoncentriran na trik, ki ga bo izvedel. Šele ko se požene po rampi navzdol, se zave, da obstaja okolica. In ko izvaja najtežje trike, se mi včasih dozdeva, da je vse “slow motion” – da se zvok upočasni, da so slike sestavljene iz delčkov, kajti njegovi možgani v tistem času procesirajo toliko stvari, da pride do ustavljanja. Zelo si želi, da bi lahko nekoč ugotovili, s pomočjo sond, kaj se dogaja v tistem času v njegovem telesu. Zanima ga, ker bi rad spoznal sebe in izboljšal določene stvari, na katere lahko ima vpliv.

Ko sva se pogovarjala o glasbi, me je presenetil. Ne posluša punka, ampak posluša vse. Med treningi nima slušalk v ušesih, kajti rajši se koncentrira na trik, ki ga bo izvedel. In ko je čez par minut po najinem pogovoru stopil na rampo, se je ustavil svet okoli njega in njegovi triki so izvabili huronski aplavz množice, ki je uživala v opazovanju gladiatorjev, ki so leteli v krošnje dreves.

Za vse ljubitelje takšnih vratolomnosti – 14.9.2013 prihaja v Križe pri Tržiču Red Bull Wild Ride