Natečaj Itak Ven in CRC Pimp my ride

Vsaka zgodba se začne na začetku in konča na koncu, kajne? Tudi ta zgodba ima zanimiv začetek. Na Punk Rock Holidayu v Tolminu, sem naredil fotografijo zelo prisrčnega “avtota” – Volkwagen Ttype 2, ki mi je že dolgo časa všeč, vendar nimam denarja, da bi si ga lahko privoščil. Vozilo me je gledalo tako simpatično, da sem ga moral fotkati in ko sem čez par dni pregledoval fotke na telefonu, sem ga tudi objavil na Instagramu.

Že čez par minut sem dobil zanimiv odgovor na Twitterju – Itak me je pozval, da si pridem pogledat kako poteka predelava njihovega T2 “kombija”, kateri je kot nagrada v njihovem natečaju, ki poteka na :

Zberi 2-4 frende in se s stajliš retro kombijem odpravite na najbolj odbito dogodivščino poletja. 1 Itak Ven, 4 road tripi, 14 dni potepanja, do 20 potujočih Itakovcev, 100K kilometrov in neskončno uživanja. Tvoj čas, tvoja pravila!

Poleg vozila, bodo štiri ekipe dobile tudi vsaka po 500 eurov, ki jih bodo lahko potrošile po svoje. Prav tako pa tudi zavarovanje oseb in vozila. In tako sva se včeraj s Petrom odpravila v Sneberje, do podjetja CRC, ki se pri nas ukvarja s predelavami in obnovami starih vozil. Priznam, da sem bil presenečen, ko sem na dvorišču videl cel kup Jaguarjev, Hroščkov in podobnih odltimerjev. Še bolj pa sem bil presnečen, ko sem notri videl T2, ki so mu ravno vstavljali motor.

Ker me restavracija starih vozil že od nekdaj zanima, sem kot majhen otrok postavljal vprašanja – tudi precej neumna, ki so mi prišla na misel. In začuda dobil vse odgovore. Delo, ki ga opravljajo v delavnici CRC je definitivno zanimivo, predvsem pa moraš v tem delu uživati. Ko sem si ogledal kup njihovih predelav, so mi fantje razložili kaj vse so sedaj že storili na #ven-u in kaj vse jih še čaka. Več kot 200 ur dela, se precej dobro pozna, saj je vozilo kompletno restavrirano in ima večino novih delov. Razen avtomatski menjalnik, ki je kot nov, je ostal enak. Nove zavore, povsem na novo urejena karoserija, novi sedeži, 1500W glasbe in vse sodobne pritikline, kot tudi zanimiva poslikava….

Glede na to, da je ta “roadtrip” 14-dnevni, me je takoj zamikalo, da bi se prijavil na natečaj, oz. me je presunila ideja, da bi se odpeljal s tem vozilom po deželah bivše Juge – ob morju. In vsako jutro opazoval sončni vzhod na drugem kraju, ob morju.. Verjetno se po 14-dneh ne bi želel vrniti nazaj, ampak to je že drug problem.

Do 26. 7. 2013 imate še možnost prijave! Jaz si vzamem še kak dan in razmislim..