Nekaj časa se je o novi politični stranki samo govorilo. Danes so nekateri mediji potrdili informacije, da Igor Šoltes, nekdanji predsednik računskega sodišča, dejansko dela na novi politični stranki, ki nastaja iz iniciative, ki opozarja na nepravilnosti v zdravstvu. Igor Šoltes je bil v času svojega mandata “pain in the ass” tako levici, kot desnici – in kot tak je pokazal, da je profesionalen, čeprav so mu večkrat očitali vse ostalo!

Če bo Igor Šoltes dejansko ustanovil stranko in postal njen lider, bo imela “opozicija” zanimiv primer, ko bo lahko “napadala” Igorja zaradi dejstva, da je bil njegov ded, Edvard Kardelj, član predsedstva Zveze komunistov Jugoslavije in član jugoslovanskega predsedstva. In tako bo rdeča zvezda dobila povsem drugačen pomen, na katerega bodo lahko onanirali. In spet bodo v igri strici iz ozadja, ki “kao” kontrolirajo vse, kar se dogaja v naši deželi.

Definitivno hrabra in zanimiva poteza, ki pa je v teh časih potrebna. Namreč stranke, ki so sedaj na “sceni”, ne ponujajo ničesar novega – vse je bolj ali manj prežvečeno. Stranka Zares, ki je bila “izbrisana” iz političnega sveta zaradi nasprotovanja izgradnji TEŠ6 in zaradi laži okoli kreditov podjetju Ultri je bila dokaj dobra alternativa, vendar se je znova pokazalo, da tudi če si “kao” najbolj vpliven človek, ki je “kao” vedno vodil stvari iz ozadja, ti to ne pomaga ravno veliko, ko se nate spravijo močnejši lobiji. In ko sedaj, po parih letih prihajajo na dan dejanski podatki, vidimo stvari v povsem drugačni luči.

Nova politična stranka bo sicer težko preživela na našem političnem parketu, ker so karte, ki so v igri že zelo dobro premešane in uigrane stranke imajo za seboj “socialni” kapital, ki ga vsakič znova znajo izkoristiti. Vendar po drugi strani smo ljudje naveličani tega sranja, v katerem živimo in si dejansko želimo sprememb.

Mogoče bo jesen zanimiva. Mogoče bodo spet na ulicah. Mogoče pa bomo samo še naprej apatično zrli v našo deželo, ki vsak dan tone bolj v kurac!

zvezda