Zadnje par dni je na svetu, predvsem pa v Angliji, divjala norija. Norija ob pričakovanju rojstva “otroka” princa Williama in Kate Middleton (vojvodinja Cambriške). Ker se ni vedelo, kaj bo Kate rodila, so bila tudi ugibanja v smeri, ali bo fantek ali punčka. In včeraj se je zgodilo – Kate je rodila fantka, na čigar ime bomo še nekaj časa čakali.

Če danes pogledam naslove spletnih edicij, potem je to najpomembnejša novica:

Verjetno ni na svetu ravno veliko ljudi, ki bi ne opazili te informacije – tudi včeraj zvečer v družbi, je bil pogled na telefon in iskanje informacij o tem, ali je Kate že rodila ali še ne, precej pogost. Nekateri današnji članki, kjer so strokovnjaki natančno predelali novorojenčevo natalno karto, so prav zanimivi. Kako drugače, saj se je vendar rodil kot princ in kot bodoči lastnik krone.

Vendar je to ena plat zgodba – druga plat zgodbe, ki pa mene zabava, pa je izjava kraljice Elizabeth II izpred par dni, ki dejansko pove natanko to, kar si marsikdo od nas misli (vir):

The queen said Wednesday she hopes the former Kate Middleton gives birth soon.

Asked by a schoolgirl at a public event whether she was hoping for a boy or a girl, the queen said, “I don’t think I mind. I would very much like it to arrive. I’m going on holiday.