O tovornih vozilih, ki se med seboj prehitevajo na avtocestah in s tem povzročajo zastoje in zadnje čase tudi čedalje več prometnih nesreč, sem pisal večkrat. Vedno znova pridem do podobnega zaključka – in pri tem nisem sam. Vozniki tovornih vozil so v času sezone, ko se na naših cestah poveča število vozil zelo moteča zadeva. Povzročajo zastoje, povzročajo panično zaviranje voznikov, ko se iz neznanega razloga odločijo, da bodo šli prehitevati tovornjak, ki pred njimi vozi 89 km/h, oni pa vozijo že s hitrostjo 90 km/h. Zgodba se vsak dan ponavlja in čedalje več nesreč je na avtocestah, ko so v njih udeležena tovorna vozila.

Vsi poznamo podobne zgodbe:

Avtocesta proti Ljubljani, ura 8 in deset minut (pomemben podatek), zapeljem ven iz predora Podmilj in zagledam na prehitevalnem pasu tovornjak, ki prehiteva tovornjak z naloženimi vozili. Vozi 90 km/h po viaduktu po prehitevalnem pasu. Lepo počasi za njim in za menoj se začne ustvarjati kolona.

Bil sem prepričan, da bo tovornjakar prehitel zgolj ta tovornjak, vendar ker je imel pred seboj še par istih tovornih vozil, se je odločil, da bo on naredil po svoje – ostal na prehitevalnem pasu, ker pač on lahko! Gledam v vzvratno ogledalo in kolona je bila čedalje daljša. Prehiti drugi tovornjak in se ne umakne, ampak se odloči, da prehiti še naslednjega?!?! Ko se peljem mimo odcepa Blagovica, se počasi, ampak res počasi umakne na vozni pas in vozi dalje..

Ne, naših policistov ni na cestah, da bi kaznovali takšne voznike – pri nas velja prepoved prehitevanja tovornih vozil ob določenih urah. Sam bi se takoj strinjal s prepovedjo prehitevanja tovornih vozil na avtocestah 24/7! O tej ideji – Popolna prepoved prehitevanja za vsa tovorna vozila na avtocestah! sem pisal že leta 2009, pa vendar se nič ni spremenilo. Upanje, umre zadnje!?!

Kaj bi s tem pridobili?

  • v sezoni, ko na naših najbolj prometnih odsekih Slovenijo prečka preko 150.000 vozil dnevno, bi imeli malce večjo pretočnost. Na avtocesti bi dejansko ljudje lahko vozili z malce višjo hitrostjo po prehitevalnem pasu, saj ne bi bilo zaviranja, ki je sedaj vsak dan prisoten, ko tovornjak skoči iz voznega pasu na prehitevalnega.
  • manj živčnih voznikov, ki sedaj pizdimo nad vozniki tovornih vozil, ki se obnašajo, kot da je velikost najbolj pomembna
  • tovorna vozila precej bolj uničujejo ceste kot osebna – posledično bi imeli uničen en pas in ne “razfukano” celotno avtocesto!
  • tovorna vozila bi porabila manj goriva, ker bi vozili v koloni – vendar bi morali upoštevati tudi varnostno razdaljo, ki jo sedaj ne upoštevajo
  • zmanjšali bi število nesreč, predvsem pa bi ob nesrečah na avtocestah omogočili reševalnim vozilom, da pridejo mimo zamaškov – sedaj se tovorna vozila postavijo na vse tri pasove in tako onemogočijo vožnjo
  • jutranja vožnja v službo bi bila precej manj stresna, kot je sedaj in posledično bi bili ljudje precej bolj sproščeni

Glede na to, da imamo v Sloveniji cel kup strokovnjakov za ceste in varnost in da so za to, da pametujejo da sta alkohol in previsoka hitrost kriva za vse nesreče, bi bilo mogoče smiselno, da bi kdaj taisti strokovnjaki premislili tudi še o kakšnem drugem razlogu, zakaj prihaja do zamaškov in nesreč na naših avtocestah. Samo tako, za razmišljanje mogoče. In lahko si tantieme vzamejo zase! Mene pa naj samo rešijo tovornih vozil, ki delajo “sranje” na naših cestah!

Še par preostalih zapisov na to temo prehitevanja tovornjakarjev na avtocesti:

prehitevanje1

prehitevanje5

prehitevanje_avtobusa

prehitevanje_avtobusa01