V zadnjem letu sem se že velikokrat zalotil, da ko sem se peljal mimo Trojan domov, da sem na cesti opazil vrečke iz McDonalds McDrivea, ki so jih uporabniki po liniji najmanjšega odpora vrgli na cesto. Seveda vrečka na sredi ceste dočaka svoj bridki konec tako, da jo vozila povozijo in smeti ostanejo razmetane po celem vozišču. Če bi se to zgodilo samo enkrat, potem ne bi delal zaključkov. Zadnje čase še pogosteje doživljam enako situavijo v garažnih hišah. Namreč prazne vrečke, ki jih pustijo McDrive obiskovalci poleg svojih vozil.

Tudi sam zaidem vsake kvarte v McDonalds McDrive in do sedaj nisem še niti enkrat pomislil, da bi odvrgel odpadkov iz avta ali na cesto ali jih pustil na tleh v garaži. In ker za ostale znamke hitre prehrane (vendar je res, da nimajo drive inov) še nisem videl njihove embalaže nikjer, sem naredil zaključek, da obstaja povezava med McDonalds uporabniki in svinjami, ki puščajo odpadke kjerkoli jih lahko.

Se motim? Ali je to zgolj posledica prehranjevanja v avtu, ali pa ima kakšno drugo povezavo, pa bo moral raziskati kdo drug. Meni se zdi zgolj fascinantno dejstvo, da ta odnos priča o samih McDonalds uporabnikih veliko več, kot pa kaj drugega.

7 Responses to Vzorec, ki ga opažam – McDonalds McDrive in smeti povsod

 1. Anonymous says:

  McDonalds uporabljajo tisti, ki se jim mudi. Torej tudi nimajo časa iskati koša za smeti.

 2. Matej says:

  Bo kar držalo, živim blizu gozda, najbližji mcdonalds je 25 km vstran, kljub temu so ti odpadki med pogostejšimi. Edino pločevinke piva prednjačijo.

  Zanimivo je tudi to da jih motijo te smeti v avtu, v naravi ali pa kje drugje pa ne.

  Malo offtopic, glede na strukturo smeti, ki jih videvam bi sklepal, da so tipični onesnaževalci moški, pivci piva, veliko dajo na čistočo avtomobila, doma za njimi vse pospravljajo žene, nižje ali brez izobrazbe.

 3. krigl says:

  ah, ljudje pač počnejo te stvari

 4. JeBi says:

  Meni je povsem jasno. Če še ne poznajo raziskav kaj ta hrana pomeni za človeško telo, ali če niso gledali filma, ali so pa tega ne razumejo,…. Kako bodo razumeli kam sodijo smeti?!?!

 5. Vojteh Višenhofer says:

  Kaj je pa tista desna slika? Takšnega svinjaka v Mcdonaldsu še nisem videl.. je to pri nas?

 6. Antietstist says:

  Enostavno je: v McDonald’sih se prehranjujejo pretežno primitivci. Midva sva le izjemo, ki potrjujeta pravilo. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.