Slovenija bo, med 4. in 22. septembrom, gostila tekme Eurobasketa 2013. Dogodek, ki mu mediji posvečajo veliko pozornosti in posledično je tudi precej oglasov povezanih s samim EuroBasketom. Vendar sem se pri dveh, ki sem jih opazil v zadnjem času, dejansko vprašal, kaj se je dogajalo v glavi “kreativca”, ki je ustvaril tak oglas:

  • doživi bašket – šeptembra na šport tv je prvi presežek kreativnosti. Danes, ko sem opazil billboard, sem naredil še en krog, da sem ga tudi pofotkal. Če jaz prav vidim, je spankanje v prvem planu? #wtf je lahko dejansko vse, kar lahko zapišem.

eurobasket2013

  • banane – po tekmi 4×100 metrov, ki sem jo spremljal na televiziji, sem videl oglas nacionalne televizije, ki se odvija na tržnici in kjer so v ospredju banane. Zaradi same slaboumnosti oglasa, sem si ga rajši “izbrisal” iz spomina, vendar gre za princip – zakaj bi kupoval banane, če boš lahko na tekmah EuroBasketa videl cel kup banan!

Promo EuroBašket na Šport TV: Šeškam bašketaše

Dva presežka, ki si zaslužita častno mesto med oglasi, ki so bili sproducirani v zadnjem času. Predvsem pa lahko odpreta nove meje neumnosti oglaševanja – sicer jih bo težko preseči, ampak zakaj bi se človek ustavljal in ukvarjal z malenkostmi.