Matjaž Ambrožič je človek, katerega poznam samo preko glasu – njegov glas poslušam na mojem ljubem Valu202, ko se javlja iz Londona in nam v eter rola komade, ki jih sicer jaz niti ne poznam. O nogometu pa nikoli nisem imel ravno veliko pojma, čeprav bi moral imeti nekaj tega v krvi, glede na to, da je bil oči nogometaš in kasneje tudi trener. Mene je pot zapeljala na smučke in na rokometno igrišče, nogomet, oz. futsal pa sem igral samo v časih, ko smo to počeli Mobisuxovci (leta 2006).

Ko sem pred dnevi odkril nov blog, ki ga piše Matjaž Ambrožič – http://am-bro.co.uk, sem se razveselil. Namreč Matjaž je še v časih Blogosa pisal blog in sem ga z veseljem bral. Sedaj pa se je odločil, da poseže v drugo sfero – da piše blog, ki je namenjen nogometu in takšen je tudi naslov njegovega bloga – Sem slovenski novinar, ki želi to ostati. V angleški Premier ligi.

Vendar ne bo pisal samo o nogometu, ampak tudi o svojih prijateljih, ki se spoznajo na nogomet. In tako je kot prvega predstavil Aljošo Rebolja, za katerega je zapisal:

Kot branilec je neugoden. Zna te kresnit. Strel pa se mu pogosto posreči in tedaj je to projektil. Z brco s špico zna tudi presenetiti. Črn pas v karateju ima, mimogrede.

Ker že dolgo časa živi v Londonu in se je aklimatiziral, je tudi že spisal napoved vrstni red, kako se bo končalo tekmovanje v Premier ligi:

Končni vrstni red sezone 2013-14:

1. Chelsea
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Tottenham
5. Liverpool
6. Arsenal

Sicer pa mu lahko sledite tudi na:

p.s.: če mu zaupate, pa lahko tudi stavite na kakšno tekmo, ki se bo končala, kot je on napovedal!

matjaz_ambrozic