Včeraj se je Sloveniji zgodil Gašpar Gašpar Mišič! Luka Koper je dobila novega predsednika uprave in Gašpar Gašpar Mišič iz stranke Pozitivna Slovenija je zasedel stolček, ki si ga je želel. Njegovo pot je tlakoval Dino Klobas, kot prvi nadzornik Luke Koper.

Namesto da bi na odgovorna mesta, tistih parih družb, ki so še vedno v državni lasti in ki so še nekaj vredna, postavljali sposoben kader, se kadruje zgolj in samo politično. In to, da je bilo proti imenovanju GGM-ja cel kup njegovih strankarskih kolegov, je dovolj velik pokazatelj, da ni znotraj stranke vse tako, kot bi moralo biti. Soliranje posameznikov, ki so očitno izgubili kompas in jim je bila edina smiselna pot to, da zasedejo stolček in tako poskrbijo za svojo rit, je nekaj povsem samoumevnega v naši deželi.

Še pomnite, ko so se lansko leto zgodili v Mariboru radarji? Gotofje revolucija? ob kateri smo šli pred parlament in poskušali spremeniti stvari?

Se je kaj spremenilo z demonstracijami? Bore malo! Kljub temu, da se je demonstracij udeležilo veliko ljudi, da se je spremenila oblast, se ni zgodilo ravno veliko po tem času. Večina ljudi je verjetno že pozabila na to, kar se je dogajalo, ker se ukvarja z eksistencialnimi problemi, drugim pa pač to ni več nič mar – ljudje se raje brigajo za svoja življenja, ki niso rožnata.

In tukaj se mi zastavlja vprašanja – je lahko Gašpar Gašpar Mišič povod za novo revolucijo, kot so bili semaforji za revolucijo, ki se je začela dogajati v Mariboru in združila Slovenijo? Ali pa smo postali tako apatični, da nas dejansko briga za to, kar se dogaja pri nas?

Zanima me, kdo bo sedaj prevzel pobudo in poskušal narediti “puč” v državi? Čudi me, da stranka SDS še ni vzela vajeti v svoje roke, “zakurblala” svojih vojščakov in šla v frontalni napad. Koliko časa bom moral še čakati, da bo nekdo storil to??

gotofje