Včeraj se je Sloveniji zgodil Gašpar Gašpar Mišič! Luka Koper je dobila novega predsednika uprave in Gašpar Gašpar Mišič iz stranke Pozitivna Slovenija je zasedel stolček, ki si ga je želel. Njegovo pot je tlakoval Dino Klobas, kot prvi nadzornik Luke Koper.

Namesto da bi na odgovorna mesta, tistih parih družb, ki so še vedno v državni lasti in ki so še nekaj vredna, postavljali sposoben kader, se kadruje zgolj in samo politično. In to, da je bilo proti imenovanju GGM-ja cel kup njegovih strankarskih kolegov, je dovolj velik pokazatelj, da ni znotraj stranke vse tako, kot bi moralo biti. Soliranje posameznikov, ki so očitno izgubili kompas in jim je bila edina smiselna pot to, da zasedejo stolček in tako poskrbijo za svojo rit, je nekaj povsem samoumevnega v naši deželi.

Še pomnite, ko so se lansko leto zgodili v Mariboru radarji? Gotofje revolucija? ob kateri smo šli pred parlament in poskušali spremeniti stvari?

Se je kaj spremenilo z demonstracijami? Bore malo! Kljub temu, da se je demonstracij udeležilo veliko ljudi, da se je spremenila oblast, se ni zgodilo ravno veliko po tem času. Večina ljudi je verjetno že pozabila na to, kar se je dogajalo, ker se ukvarja z eksistencialnimi problemi, drugim pa pač to ni več nič mar – ljudje se raje brigajo za svoja življenja, ki niso rožnata.

In tukaj se mi zastavlja vprašanja – je lahko Gašpar Gašpar Mišič povod za novo revolucijo, kot so bili semaforji za revolucijo, ki se je začela dogajati v Mariboru in združila Slovenijo? Ali pa smo postali tako apatični, da nas dejansko briga za to, kar se dogaja pri nas?

Zanima me, kdo bo sedaj prevzel pobudo in poskušal narediti “puč” v državi? Čudi me, da stranka SDS še ni vzela vajeti v svoje roke, “zakurblala” svojih vojščakov in šla v frontalni napad. Koliko časa bom moral še čakati, da bo nekdo storil to??

gotofje

5 Responses to Gašpar Gašpar Mišič in nova revolucija?

 1. Anonimno pravi:

  A da bo Kučan zbobnal svojo vojsko rdečesrajčnikov in da bi ti “protestirali” kar proti njemu????? Pa kje si že to videl, je*te?!? Da niti ne omenjamo, da še ni dovolj mrzlo za razkazovanje novih kolekcij pelcmantlov in da kapitalistične pi**e iz Epla še niso lansirale novih izdaj Ajfouna in ostalih dik enlarđerjev, ki bi se jih lahko javno razkazovalo.

 2. bbb pravi:

  čudež da si sploh pisal o tem

 3. GG pravi:

  Če bi SDS zares imela to silno vojsko o kakršni pišeš, bi verjetno na proteste proti Jankoviću prišlo veliko več kot ~10 protestnikov. Zakaj si ne upaš napisat, da je Gašparja za lastne potrebe ustoličila prav Zoranova “vojska” in raje sanjariš (manipuliraš?) o soliranju posameznikov?

  Vstaje in tvoje pisanje so lepo pokazale kdo Zares :) za lastne potrebe goji in uporablja vojščake.

 4. Anonimnež pravi:

  No, pa smo že pri naši-vaši! Ne morejo politiki odrasti in prerasti naši-vaši, če ljudje, ki jih volijo niso samo odrasli!

 5. Dixi pravi:

  Joj had samo ne idealiziraj teh ” ljudskih protestnikov “. Naj se že zorganizirajo in ustanovijo politično stranko, potem pa bomo videli kakšen je ta njihov ” ljudski ” domet. Imajo neverjeten medijski suport, sicer pa a niso vstaje bile nekakšen boter vladi Alenke Bratovšek ? ( najslabša vlada ever ). Glede GGM. Toliko pompa in nekega lažnega moraliziranja, da ti res postane slabo. Kdo pravi da je GGM nesposoben oziroma ali je bil njegov protikandidat boljši ? In ja, njegov proti kandidat je bil seveda strokovnjak in apolitičen ( my ass ). Kjer je država lastnik je odločitev vedno politična. Lahko pa vstajniki imenujejo koga v NS državnih firm, Bratovškova jim pri tem ne bo delala težav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.