Ideja, ki jo je dobil Blaž Ritmanič iz Formitasa BBDO in jo je danes ponoči tvitnil je vredna realizacije! Upam, da bo prišla v “roke” odgovorni osebi iz MOL-a in bo ugotovila, da je ta ideja, ob zmagah naših na EuroBasketu več kot odlična!

Dejstvo je, da Slovenija te dni živi za košarko. EuroBasket je v polnem teku in naši košarkaši presenečajo. Ljubljanski grad vsak december osvetlijo z različnimi lučkami – od tod tudi izvira ideja Blaža Ritmaniča, ki bi jo mestna občina Ljubljana lahko realizirala. Ob zmagah Slovencev na Eurobasketu, bi za celo noč osvetlili Ljubljanski grad in s tem pokazali svoj ponos! In ker bo zmag še veliko, bi bilo to smiselno storiti čim prej!

p.s.: si predstavljate zvečer, Ljubljanski grad, odet v barve naše zastave? Sploh veste, kakšne barve je naša zastava?

ljubljana_photos4

6 Responses to Ljubljanski grad v barvah slovenske zastave – Blaž Ritmanič ima idejo!

 1. Iztok pravi:

  Raj ne, no…Bo cel svet mislil, da Rusi zmagujejo!

 2. Aleš pravi:

  Imam boljšo idejo. V primeru zmage naj se ugasne javna razsvetljava + druge luči, ki osvetljujejo razne objekte. Naj na Slovenijo sijejo zvezde galaksije, naj se ve, da so zvezde bile na naši strani. Od tega bomo imeli nekaj vsi Slovenci in Slovenke ter turisti. Ne pa samo tisti, ki lahko vidijo grad ali neko drugo osvetljeno zgradbo. Če bo pa oblačno, bi se pa lahko na luči namestilo barvne filtre pa bodo ceste/ulice v “slovenskih” barvah.

  Ponos se lahko kaže na druge, bolj prijetne, načine. Druženje, zabava. Če pa že hočeš osvetliti nekaj, to naredi bolj spektakularno, ne pa neke dolgočasne luči na nek grad.

 3. Podplat pravi:

  Tu v Gorici ponoči lahko vidimo svetlobni italijansko trobojnico na Sabotinu, ki so jo Italijani postavili kot protiutež našemu napisu Tito. Pa se kar dobro vidi. Tudi grad bi bil lep, še posebej če bi bil prisoten tudi grb.

 4. Alen pravi:

  Moje mnenje pa je, da raje kot da še nekaj dodatno osvetlimo, pogasnemo večina luči v prestolnici, saj bo tako veliko bolj opazno in še bolj ekološko in varčno. Zakaj pa ne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.