Ljudje se ukvarjajo s športom iz različnih vzgibov. Nekateri želijo shujšati, drugi želijo lepo telo, tretjim šteje zgolj in samo rekreacija, spet nekateri se ukvarjajo s športom zaradi tekmovalnosti. Nekateri ljudje pa imajo raje bližnjice – na trgu je cel kup pripravkov, zvarkov, naravnih izdelkov in tabletk, ki jih lahko človek poje in naredi vse to iz telesa, kar si želi.

No, ja.. Ni povsem tako, čeprav na marsikateri deklaraciji piše vse to in še več. In ljudje dejansko verjamejo, da je dovolj, če poješ par tabletk in se bodo maščobe same topile in bodo mišice rastle same od sebe in “six packi” se bodo sami ustvarili. Ne gre tako. Na žalost nekaterih, ki bi radi našli bližnjice do vitkega telesa, ali pa mišic, ki so potrebne za poletno sezono.

Če bi obstajale takšne tablete, ali pripravki, potem bi jih vsi jedli in vsi bi bili kot iz škatlice. Športnikom ne bi bilo potrebno cele dneve preživeti na igrišču, ali telovadnici in fitnessi bi bili povsem prazni. Razni “strokovnjaki” za hujšanje bi izgubili svoj posel in svet, oz. vsi ljudje bi bili lepi – odvisno od definicije lepote.

Tako pa je potrebno veliko znoja, še več volje, predvsem pa vzdržljivosti, da se doseže zastavljene cilje – in tudi tukaj ni enakih poti za vse ljudi, ampak je vsak od nas povsem specifičen in kot takšnega ga je potrebno tudi obravnavati. In ni dovolj samo aktivnost, ampak tudi prehrana in tukaj so prehranska dopolnila lahko precej dobra stvar – če ze res verjamemo, da se Tour d France zmaga s pomočjo špagetov.

Sam imam zelo dobre gene, kar se tega tiče in kljub temu, da precej zanemarjam fizično kondicijo, še nimam problemov s težo, holesterolom, ali čem drugim. Posledično mi ni potrebno iskati različnih tablet, ali eksperimentirati z raznimi dietami, čeprav to počnem rad!

Dovolj je, da se brcnem v rit in se spravim v naravo – tečt, gorsko kolesarit, ali pa da igram softball, kar je moja zadnja obsesija. In veliko bolj kot vse tablete tega sveta, se počutim, ko se dve uri gonim po igrišču in pustim svojo dušo tam. Vendar, kot sem zapisal že zgoraj. Ljudje smo si med seboj različni in nekateri bi vse to na “izi” način. Na žalost ne obstaja, ali pa samo jaz ne vem, da obstaja. Prfoks v srednji šoli je imel zanimiv pregovor – zakaj na lahko, če lahko na težko! In takrat, ko stvar počneš na “hard way”, jo tudi znaš bolj ceniti, kot pa če se ti kar zgodi!

mesarji