Ko sem zagledal naslov NOVO: Alenkina kopiraj-prilepi letna vinjeta! (vir) na spletnem mestu SDS, sprva nisem mogel verjeti, da so dejansko objavili to! Vinjete so bile “predvolilni” cukrček SDS-a leta 2008. Strokovnjaki so že od samega začetka opozarjali na to, da vinjete, s takšno ceno, kot so jo določili ne bodo morale pokrivati stroškov DARS-a. Ampak takratna ablast se ni ozirala na to, narod je bil zadovoljen in vsi smo se začeli voziti po avtocestah – dokler je bilo potrebno plačevati cestnino, je bilo precej manj prometa.

Letos se trenutna oblast odloči, da dvigne ceno vinjete na 110 eurov  in v stranki SDS se na odzovejo s tem, da narodu svetujejo kako naj ponareja vinjete – na njihovem spletnem mestu so sledeča navodila:

Vas skrbi zadnja podražitev vinjet? Ste ogorčeni, ker ne veste, kako plačati 220 evrov za vaše kombinirano vozilo? Se sprašujete, ali boste spomladi spet sedli za motor? Ne veste, kako plačati 110 evrov, da se boste lahko vozili v službo?

Vaše skrbi so odveč. Na voljo imate novo Alenkino kopiraj-prilepi letno vinjeto! Se sprašujete, kako do nje? Enostavno!

1. Vzemite vaš fotoaparat in fotografirajte sosedovo letno vinjeto.

2. Sliko prenesite na računalnik in jo odprite v ustreznem programu za obdelavo slik.

3. Sliko obdelajte in jo stiskajte na barvnem tiskalniku.

4. Izrežite jo in jo namažite s sekundnim lepilom.

5. Nalepko previdno namestite v zgornji levi kot vetrobranskega stekla.

6. Počakajte nekaj trenutkov in letna vinjeta je narejena.

POMEMBNO OPOZORILO:

V primeru, da vas ustavijo pridni delavci Darsa ali skrbni policisti, ki vam skušajo izreči kazen, uporabite FDV-jevo genialnost in jim razložite: “Tale letna vinjeta ni plagiat, je le malomarno narejena. In to prav gotovo ne more biti zadosten razlog za izdajo globe ali za odvzem vinjete.”

Jebe lud zbunjenog – v naši državi je očitno tudi to mogoče – da stranka poziva k ponarejanju. In ne, ne pristajam na argument, da je to zgolj in samo satira!

vinjete