Ko sem zagledal naslov NOVO: Alenkina kopiraj-prilepi letna vinjeta! (vir) na spletnem mestu SDS, sprva nisem mogel verjeti, da so dejansko objavili to! Vinjete so bile “predvolilni” cukrček SDS-a leta 2008. Strokovnjaki so že od samega začetka opozarjali na to, da vinjete, s takšno ceno, kot so jo določili ne bodo morale pokrivati stroškov DARS-a. Ampak takratna ablast se ni ozirala na to, narod je bil zadovoljen in vsi smo se začeli voziti po avtocestah – dokler je bilo potrebno plačevati cestnino, je bilo precej manj prometa.

Letos se trenutna oblast odloči, da dvigne ceno vinjete na 110 eurov  in v stranki SDS se na odzovejo s tem, da narodu svetujejo kako naj ponareja vinjete – na njihovem spletnem mestu so sledeča navodila:

Vas skrbi zadnja podražitev vinjet? Ste ogorčeni, ker ne veste, kako plačati 220 evrov za vaše kombinirano vozilo? Se sprašujete, ali boste spomladi spet sedli za motor? Ne veste, kako plačati 110 evrov, da se boste lahko vozili v službo?

Vaše skrbi so odveč. Na voljo imate novo Alenkino kopiraj-prilepi letno vinjeto! Se sprašujete, kako do nje? Enostavno!

1. Vzemite vaš fotoaparat in fotografirajte sosedovo letno vinjeto.

2. Sliko prenesite na računalnik in jo odprite v ustreznem programu za obdelavo slik.

3. Sliko obdelajte in jo stiskajte na barvnem tiskalniku.

4. Izrežite jo in jo namažite s sekundnim lepilom.

5. Nalepko previdno namestite v zgornji levi kot vetrobranskega stekla.

6. Počakajte nekaj trenutkov in letna vinjeta je narejena.

POMEMBNO OPOZORILO:

V primeru, da vas ustavijo pridni delavci Darsa ali skrbni policisti, ki vam skušajo izreči kazen, uporabite FDV-jevo genialnost in jim razložite: “Tale letna vinjeta ni plagiat, je le malomarno narejena. In to prav gotovo ne more biti zadosten razlog za izdajo globe ali za odvzem vinjete.”

Jebe lud zbunjenog – v naši državi je očitno tudi to mogoče – da stranka poziva k ponarejanju. In ne, ne pristajam na argument, da je to zgolj in samo satira!

vinjete

15 Responses to SDS in vinjeta – njihov predlog ponarejanja vinjet

 1. Zaskrbljen pravi:

  Klical visok funkcionar EU in vprašal, ali gre pri spletnem naslovu http://www.sds.si za resnično politično stranko ali za parodijo. Nato zgrožen.

 2. Anonimnež pravi:

  Lahko se preimenujejo v S(atirična)S(tranka) Slovenije.
  Drugače pa, saj vedo kaj delajo, ponarejanje jim gre precej dobr od rok, so že večkrat demonstrirali. (-:

 3. spam pravi:

  Če bi tvoja razgledanost segala tako daleč, da bi znal obiskati stran DARSa in pogledati prihodke iz naslova vinjet (in pred tem cestnin za osebna vozila). Bi vedel, da so dejansko vinjete povečale izplen DARSa…

  Ampak ne! Koga zanima resnica, če se lahko tako pobalinsko laže.

 4. spam pravi:

  @had

  DARS zaradi vinjet nima večjih stroškov. Ima manjše…

  sveta preproscina pac..

  Na tvojem blogu se najdejo dobri zapisi. Škoda pa je, da se s takšnimi zapisi blamiraš. Meni bi bilo nerodno, da bi v javnosti tako lagal.

  • had pravi:

   ne razumes.. prihodki od vinjet so lahko visji, ker je tudi stevilo vozil na avtocestah vecje.. vendar je drazje tudi vzdrzevanje cest, zaradi tega, ker je vec prometa na avtocesti.. laz?

   • En pravi:

    Traparija. Bral sem eno raziskavo glede “uničevanja” avtocest ki pravi, da en polno naložen tovornjak cesti “uniči” tako, kot jo 40.000 avtomobilov. Če je vsaj malo res, če je res vsaj 10%, potem vzdrževanje cest ne more biti dražje.
    Kaj pa vidik tega, da je manj smrtnih žrtev na cestah – to je vsekakor zaradi vinjet. Tu ni debate.

    Seveda pa se nikakor ne strinja,m s pozivanjem ljudi na državljansko nepokorščino (morda je pa kakšen vendarle dobil idejo). To pa je nesprejemljivo in verjetno zrelo za kazensko ovadbo.

 5. Blaz pravi:

  Če bi povišali cestnino samo tovornjakom na raven austrijske, italijanske bi bilo dovolj denarja. Vendar je lažje pobrati denar od nas, ker ne bomo zaprli avtocest.

  Seveda SDS tega ne bo predlagala ampak bo predlagala nekaj za kar nebo nič odgovorna.

 6. Gen pravi:

  Preprost um sebe preprosto ne vidi. Bogi.

 7. Jernej pravi:

  In tile se predstavljajo kot alternativa Bratuškovi. Dragi sodržavljani, če še ne veste, najebal smo. Reši se kdor se more.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.