Včeraj zvečer je bila Slovenija pred malimi zasloni. Nekaj tisoč srečnežev, ki so imeli srečo in so prišli do kart, pa v dvorani Stožice. Spremljanje tekme in komentiranje vsake poteze naših košarkarjev je pač naša navada. Na žalost so naši #junaki izgubili tekmo proti Franciji in bodo danes igrali tekmo proti Srbiji. Razočaranje navijačev in tudi igralcev je bilo zelo veliko.

Če je Slovenija še par minut pred tekmo verjela v naše junake, se je po tekmi vse skupaj spremenilo. Še enkrat se je dokazalo, da so športniki naši, ko zmagujejo in da se to spremeni, ko jim ne gre in doživijo poraz. Komentarji navijačev po tekmi so bili precej podobni – trener ni opravil svojega dela, kot bi ga moral, Goran Dragič je preveč poskušal na silo, niso se dovolj borili, igra ni stekla, niso bili dovolj pripravljeni…

Po bitki smo vsi generali. Tudi sam velikokrat postanem kavč komentator, ko gledam kakšno takšno tekmo, vendar se vedno zavedam, da športniki, ki so na igrišču niso tam za to da izgubijo, ampak včasih preprosto ne gre. In kljub temu, da mi je to zelo čudno – da športnik ni v formi, da mu ne gre, je vsak športnik samo človek. Če samo pomislim, da tudi meni en dan ne gre tek tako dobro od nog, kot mi gre drug dan in kljub temu, da se ti vrhunski športniki živijo od tega športa, se moramo zavedati, da oni niso stroji!

Ravno nasprotno – s športniki, na katere smo hudičevo ponosni (spomnimo se zmage proti Španiji), moramo biti tako ob zmagah, kot ob porazih. Vendar ne, pri nas bi jih ob porazih najrajši pokopali in pozabili, zamenjali in se jih znebili. Vsi delamo napake, tudi športniki, ki poskušajo včasih preveč, kljub temu da jim ne gre. In v končni fazi so oni zgolj ljudje. Kot mi. In nihče od nas ni popoln.

Ponosen sem na naše košarkarje, ker jim je uspelo veliko več, kot pa si upam priznati. Za dva tedna so združili Slovenijo, ki se ni več ukvarjala s politiko in sranjem, ki je v naši državi, ampak so nam dajali potrebno samozavest, ki nam vedno primankuje. Kljub temu, da niso postali prvaki, moramo biti ponosni na njih, predvsem pa se moramo zavedati, da doma, pred televizijo, smo lahko vsi prvaki. Na igrišču, proti odličnim ekipam, pa je to vse skupaj malce drugače.

In všeč mi je, da so se naši košarkarji zahvalili svojim navijačem na Twitterju – Zoran Dragič, Goran Dragič, Boštjan Nachbar

Eurobasket - dvorana Stožice med tekmo

Eurobasket – dvorana Stožice med tekmo

3 Responses to Poraz naših košarkarjev proti Franciji – in zahvala naših košarkarjev

 1. Dixi pravi:

  To je šport, žal se včeraj ni izteklo na koncu za nas, Francozi so bili enostavno premočni. Čestitke vsem fantom, verjamem da so si oni najbolj želeli, a enostavno včeraj ni bil njihov nori dan. Kot je rekel Boki, na to tekmo so čakali dve leti. Izpostavil bi še dejstvo, da so se ti fantje letos spet odpovedali poletju z družinami in so 2 meseca in pol pred prevenstvom trenirali za ta Eurobasket. Skoraj vsi reprezentanti so finančno tako preskrbljeni, da lahko sami izbirajo destincije, pa so se vseeno raje potili in trenirali v Kg, Rogli….Tako da respect.
  Ni mi pa jasna ta observacija, ki jo vsi tako preževečujejo : Združili so Slovenijo v eno, politika nas deli, država je skorumpirana….Mislim get a life. Ne pretiravajte. Naj vsak kaj pri sebi naredi da ne bomo drug drugemu volk ampak spet človek.

 2. bbb pravi:

  se strinjam in pa še ko ne gre za politiko so tvoji prispevki precej boljši..

 3. Janč pravi:

  Kapo dol pred reprezentanco za izjemen trud in izjemne rezultate.

  Zmaga nad velesilami kot sta Španija in Italija je izjemen dosežek za reprezentanco 2 milijonske podpovprečno razvite države, ki jo v real lifu vedno bolj prehitevajo po levi in po desni.

  Vsak, ki si jih drzne kritizirati, naj se najprej vpraša, ali je tudi sam pri svojem delu vsaj 10% tako (mednarodno) uspešen, kot naša reprezentanca.

  Lepo bi bilo, če bi si jih čimprej vzeli za zgled in čimprej začeli dosegati takšne rezultate kot oni.
  Kar seveda ne gre, če v svoje delo ne vložiš toliko truda, poguma in želje kot oni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.