Gašpar Gašpar Mišič se je že pohvalil s svojim “pomentanjem” v Luki Koper. Danes so Finance objavile podatek (vir), da je Luka Koper za urejanje svojega Facebook profila v letu 2012 plačala 72.000 eurov, v letošnjem letu pa 32.000 eurov! Me zanima, če bi se kateri od naših “social media gurujev” branil takšnega budgeta? In še bolj kot to, me zanima, kaj “upravljavec” Facebooka zaračunava Luki Koper – upam, da pride specifikacija računa kdaj na plan in da se bom lahko krohotal do solz, kašno sranje se pri nas vse prodaja.

Pogled na Luko Koper na Facebooku je precej zanimiv – danes ima 2.939 “lajkov” – tudi url je zanimiv – https://www.facebook.com/LukaKoper.PortofKoper. Če se je v zadnjih dveh letih za urejanje Facebook profila plačalo 104.000 eurov, potem je vsak “lajk” stal 35 eurov! Kar pa niti ni zanemarljivo malo. Objave na Facebok strani so ažurne in tudi število “lajkov” posamezne objave je povsem primerno številu uporabnikov.

Glede na to, da je Luka Koper B2B biznis – vsaj jaz si to tako predstavljam, ker vse ostalo so zgolj in samo prireditve in dnevi odprtih vrat za obiskovalce, je komunikacija v slovenskem jeziku precej zanimiva odločitev. Ali pa je bila strategija, ki jo je podjetje (me res zanima katero podjetje dela to???) predstavilo zgolj in samo novičarske narave. V tem primeru se sprašujem kakšna je dodana vrednost za Luko Koper, če v dveh letih za to nameni 100.000 eurov? Kdo bi razumel te “social media guruje”, ki preko kurca prodajajo stvari in pri tem si omastijo brke.

Če kdo pozna kakšno podjetje, ki bi bilo pripravljeno plačati 70.000+ eurov za urejanje Facebook profila, naj mi javi – delim zaslužek!

p.s.: prav je, da se pri Luki Koper izpostavi tudi takšne stroške, vendar me bolj zanimajo tisti zaresni zneski, ki gredo v milijone in ki se zelo zelo dobro skrijejo?!

luka_koper