Ko po parih letih pregleduješ fotografije, ki si jih nekoč nekje naredil, se rodijo spomini. Spomini na Washington v fotografijah iz leta 2009.

Spomenik Georgu WashingtonuWashington Monument – je bil ob izgradnji leta 1884, s svojimi 169,294 metri, najvišja zgradba na svetu. Robert Mills je bil arhitekt tega projekta, ki se je začel graditi 1848 in je bil dokončan 1884.
Še vedno je to najvišja kamnita zgradba in obelisk na svetu, prav tako pa je to tudi najvišja zgradba v mestu, kajti zgrajen je bil še pred zakonom, ki prepoveduje da bi bile stavbe višje od Capitola.

 

Na Capitol Hillu v Washingtonu stoji United States Congress (parlament).

Za razliko od White Housa, ki je bil močno zastražen, je Capitol Hill prav prijetno mesto, kjer se sprehajajo in fotografirajo ljudje. Nekater pa spregovorijo tudi par besed z varnostniki, ki varujejo Capitol Hill

Lincoln Memorial – spomenik posvečen 16. predsedniku ZDA – Abrahamu Lincolnu. Henry Bacon je naredil načrte, leta 1914 so ga začeli graditi in končali 1922. Zgrajen je iz 36 stebrov, ki so predstavljlali 36 držav za časa Abrahama Lincolna.
Spomenik leži na National Mallu in iz vrha stopnic ponuja čudovit razgled na Washington Monument in United States Capitol.
V kamen nad mogočnim kipom je vklesan tekst:

In this temple
As in the hearts of the people
For whom he saved the union
The memory of Abraham Lincoln
Is enshrined forever