Sam nisem ljubitelj serij – imam konstanten problem, da se mi ne da teden dni čakati na to, da pride nova serija na male ekrane, ali na spletne servise, kjer si jih lahko pogledaš. In ena izmed serij, ki je nisem spremljal, kljub temu, da sem o njej slišal cel kup zanimivih stvari je Breaking bad.  Po pričevanju marsikaterega ljubitelja serij, je to ena izmed najboljših serij, kar so jih posneli!

Ne, ne bom pisal o tem, kaj se zgodi v zadnjem delu Breaking bad, ki je bil predvajan danes in so ga vsi ljubitelji z nestrpnostjo pričakovali. Prav tako ne bom pisal o tem, da sem se pred dvema dnevoma odločil, da si pogledam vseh pet sezon v čim krajšem času in sem že po parih serijah ugotovil, da je sicer zanimivo vse skupaj, ampak da ne gre v koncept s svetom droge, ki sem ga jaz spoznal v nekem drugem obdobju in prostoru.

Kljub temu, da je na tržišču cel kup odličnih serij, jim jaz do sedaj nisem posvečal pozornosti. Nasprotno – rade volje sem jih preskočil, čeprav sem pogledal prvo sezono Lost-a v enem “dihu”, vendar sem ugotovil, da to res ni zame. Sherlock je nekaj drugega – povsem drugačen koncept in ni nanizanka. Breaking bad pa je, če odmislim zgoraj omenjeno drugačnost realnega sveta drog s tem v seriji, odličen – kako se spreminja in odrašča glavni igralec, kako se izboljšuje kvaliteta posnetkov, scen, predvsem pa kako je vsakič bolj zanimivo in intrigantno. In super je, da se enkrat dejansko konča in ne gre v neskončnost, kot je navada pri marsikateri nadaljevanki!

To provide for his family’s future after he is diagnosed with lung cancer, a chemistry genius turned high school teacher teams up with an ex-student to cook and sell the world’s purest crystal meth.

Verjetno sem edini človek na spletu, ki je Breaking bad začel gledati šele sedaj in ne leta 2008, ko je prva nadaljevanka prišla na trg. Verjetno pa bom tudi eden izmed tistih, ki bo najhitrejše pogledal vseh pet sezon!

Igralci v Breaking bad (vir):

Bryan Cranston
 Walter White (62 episodes, 2008-2013)
Anna Gunn
 Skyler White (62 episodes, 2008-2013)
Aaron Paul
 Jesse Pinkman (62 episodes, 2008-2013)
Dean Norris
 Hank Schrader (62 episodes, 2008-2013)
Betsy Brandt
 Marie Schrader (62 episodes, 2008-2013)
RJ Mitte
 Walter White, Jr. (62 episodes, 2008-2013)

Več informacij o seriji Breaking bad:

 

breaking_bad