Ljubljana se je, pred mesecem dni s predavanjem oblikovalca Eika Königa, pridružila iniciativi CreativeMornings. CreativeMornings so brezplačna mesečna predavanja, ki so namenjena  kreativcem. In srečanja imajo svojo rdečo nit – prva je bila Connect. Ena izmed zanimivih stvari pri tem je, da so to jutranja predavanja – in po defaultu je, da kreativci niso najbolj jutranji ljudje?! Vendar tale pobuda dokazuje, da se za kvalitetna predavanja naredijo tudi izjeme in posledično pride več kot 60 ljudi na predavanje.

Jutri bo ljubljanskem lokalu Social club potekalo že drugo predavanje CreativeMornings na katerem bo o svojem življenju, patentih in zakulisju “jetset” sveta govoril Peter Florjančič, ki ima preko 400 patentov. Kljub temu, da ima 94 let je vedno znova zanimiv sogovornik in posledično je bilo tudi to predavanje zasedeno v rekordnih 10 minutah.

Ekipo CreativeMornings Ljubljana vodi Gregor Žakelj in pri tem mu pomagajo Janez Čadež, Matej Gregorčič, Jaka Gornik, Živa Jalovec, Aleksandra Prus..

Več informacij o dogodkih:

Podpiram iniciativo, o njenem pobudniku v Sloveniji pa bom napisal kaj več jutri, ko bom postregel z zanimivo novico, na katero bi morali biti še posebej ponosni! Sicer pa – bravo Grega!

In seveda – CreativeMornings iščejo sponzore – http://creativemornings.com/cities/lj/sponsors. Če vas zanima, ali poznate koga, ki bi ga to zanimalo…

Since every event is free of charge, we look to local sponsors to help provide breakfast, a welcoming venue and additional funds to cover videographers, rentals, and more.
Sponsoring a CreativeMornings event is a great way to reach the local creative community whether you’re launching a new product, hiring new design talent, or just interested in supporting your city’s chapter.

creativemorningsljubljana