Ne, ne bom napisal, da je dobil Gregor Žakelj zlati Zlati boben, kot bi očitno moral, saj so nekateri novinarji za svojih pet minut slave, poskušali preusmeriti pozornost nase. In ne, taisti novinarji ne pišejo o tem, da je Slovenec dobil nagrado Golden Drum! To jim ni pomembno.

Gregor Žakelj iz podjetja VBG je po treh letih “suše”, ko Slovenci nismo dobili nagrade na festivalu Golden Drumu, Grey Ljubljana je lansko leto prejel srebro na Golden Drumu za Ruler, that measures time, nas zopet postavil na zemljevid dobitnikov. Med 31 prijavljenimi deli iz Slovenije, v konkurenci več kot 1000 del, je to velik uspeh. Sam sem zelo ponosen nanj, kot tudi na dejstvo, da lahko tudi mala kreativna podjetja /butični studiji ustvarijo veliko, če le to želijo.

Gregor Žakelj je dobil nagrado za svoj projekt Dimension Two Longboards v kategoriji Design of Brand & Corporate Identity. Njegova ideja ni zgolj kreativna ideja, ampak je dejanski produkt, ki se uspešno prodaja po svetu in tudi pri nas.

Mediji, kot so Finance, Dnevnik in podobni, ki pišejo o podjetništvu, bi morali izkoristiti to priložnost in Gregorja predstaviti kot človeka, ki stoji za nagrado in predstaviti njegovo podjetniško idejo. Dvomim, da se bo to zgodilo.

Glede na to, da Gregorja poznam že par let in da poznam njegovo delo – ali ste vedeli, kdo stoji za vizuelno identiteto DJ Umeka? Ali ste vedeli, kdo je delal dizajn za Elanove smuči? Ali veste, kdo je naredil kreativno podobo Žura z razlogom?
To je le par projektov, ki jih je Gregor, skupaj z bratom Boštjanom, ki skrbi za internete in Aleksandro, ki je prve korake v njegovem studiju začela kot “internship”, udejanil. Veliko jih je in imajo svojo rdečo linijo, kar mi je pri njemu všeč. Gregor se drži svoje filozofije in le ta mu uspeva. Glede na to, da je prejel že precej nagrad, se zaveda, da nagrade niso tisto, kar prinaša nove kliente, ampak so rezultati, ki jih naredi klientom.
Gregor živi zelo na zemlji in se zaveda, da je situacija takšna, kot je, vendar se vsakega projekta, ki se ga loti, loti z vso energijo in ne glede na to, koliko je budgeta namenjenega za projekt. In mu uspeva!

Bravo Gregor, Aleksandra, Boštjan! Ponosen na to, da se je Golden Drum nagrada zopet vrnila v Slovenijo!