#top4stjasokokalj #kanala #hashtag #fail #tjasakokalj

O oddaji TOP4 s Tjašo Kokalj, ki se vrti na Kanalu A, sem že pisal. Vendar takrat je bilo ime šova drugačno – Postani TE4 – Tjaša Kokalj in Kanal A – resničnostni šov. Očitno so ga v vmesnem spremenili. Ker oddaje ne gledam, tega nisem vedel do včeraj, ko je kolega vanfranco na Twitterju izpostavil zanimivo stvar. Namreč, mastermind za oddajo se je odločil, da bo uporabil #hashtag #top4stjasokokalj, s katerim se označujem tvite ki imajo povezavo s šovom TOP4 s Tjašo Kokalj, ker je to v svetu moderno. Iskanje tvitov, ki vsebujejo ta #hashtag je dalo zanimiv rezultat – no, v bistvu ga ni bilo, če sem povsem iskren:

Glede na to, da imajo tudi na “bannerjih” napisan ta #hashtag, bi vseeno pričakoval da se bo znašel kakšen tvit na “streamu”.

top4

Ker rad pametujem, bom pametoval tudi o #hashtag oznakah, ki se v Sloveniji v zadnjem času vse bolj uporabljajo:

  • #hashtag mora biti kratek, da ne vzame preveč znakov (omejitev 140 znakov!)
  • ko se razmišlja o #hashtag znaku, je super, če se preveri, če se takšna oznaka že uporablja in v slednjem primeru je boljše najti novo
  • #hashtag naj ima logično povezavo z oddajo, dogodkom, komadov
  • nesmiselno je uporabljati letnico na koncu #hashtag oznake, saj se ve, da se gre za dogodek, ki se odvija sedaj – razen, če se želi izpostaviti prihajajoč dogodek
  • če se odločite, da boste uporabljali #hashtag, potem poskrbite, da bo obstajal vsaj kakšen tvit
  • če se vam ne sanja, kaj je #hashtag in vam je agencija rekla, da je to #topshit, lahko mirne duše preskočite to

Kakšen #hashtag bi dal jaz za oddajo Top4 s Tjašo Kokalj? V bistvu ga ne bi dal, kajti ciljna publika, kar je očitno, ne uporablja Twitterja.