V Sloveniji se v zadnjih dneh dogajajo čudne stvari. Če smo bili pred tem navajeni streljanja na ulicah samo iz filmov in Amerike, se je v zadnjih dneh začelo to dogajati tudi pri nas. Danes, po poročanju Večera, so bili v streljanju na Aljaževi ulici, v Mariboru, pred hišo Abedina Šalje ustreljeni trije ljudje. Tudi včeraj je, na Teznem v Mariboru prišlo najprej do pretepa, kasneje pa je bilo uporabljeno strelno orožje.

Prav tako se je včeraj po Sloveniji zgodilo več drznih ropov – tega, da je ropar pobegnil s kolesom, niti ne bom omenjal. Da so oropali poštno vozilo, ki je prevažalo denar in pošiljke, pa je že nekaj, na kar bi morali biti pozorni.

Policija je o streljanju v Mariboru objavila obvestilo:

V Mariboru obravnavamo nov dogodek, o katerem smo bili obveščeni malo pred 12. uro, pri katerem naj bi prišlo do uporabe strelnega orožja. Na kraju sopolicisti, ki so objekt, v katerem je do streljanja prišlo, ustrezno zavarovali, vendar strelec še ni prijet.

Na srečo obstaja Twitter, kjer so informacije precej hitre in ažurne. Jaz pa se sprašujem, če bo val nasilja zajel celotno Slovenijo…

Fotografija je simbolična
policija_presernov_trg_02