V zapisu Miss Universe Slovenia je Nina Đurđević – Miss Univerese? sem pisal o šalabajzerizmu organizatorja tega dogodka, nisem pa se niti zavedal, da je vse skupaj še precej bolj šalabajzersko. Komentar, ki sem ga dobil na ta zapis je bil zanimiv:

veverica
študentka medicine, ja…sem bla njena sošolka v gimnaziji in je že takrat dvakrat padla letnik…

Nisem mu posvečal pozornosti, dokler niso vsi mediji začeli objavljati informacij povezanih z njenim študijem. Nina Đurđević je namreč zatrdila, da je študentka četrtega letnika medicine na medicinski fakulteti v Mariboru. V teh dneh pa prihaja na dan cel kup informacij, ki pa dejansko kažejo, da so to samo zgodbice, ki jih je Nina pripovedovala. In teh zgodbic je precej:

 • Ne spomnim se, da bi Slovenija že imela misico, ki bi študirala medicino in bi želela postati kirurginja. Torej na lepotne izbore gledate bolj kot na konjiček in “prostočasno” dejavnost? Ste tudi manekenka?

Na lepotne izbore vsekakor ne gledam kot na prostočasno dejavnost, saj se zavedam vseh obveznosti, ki jih zmaga prinese. Se pa zavedam, da sploh v Sloveniji ni dovolj biti samo manekenka, čeprav delam tudi kot model, in da je za uspeh v življenju potrebno znanje.

 • Glede na to, da je glavna nagrada štipendija za štiriletni študiji na fakulteti za ekonomijo in menedžment v Zagrebu, vi pa ste že študentka, kaj boste storili z nagrado? Se jo da morda zamenjati za kaj drugega?

Po pravici povedano, še nisem razmišljala, kaj bom naredila z nagrado. Zamenjala je ne bom, lahko pa študij medicine nadaljujem na eni izmed prestižnih fakultet na svetu, kot so Harvard, Yale, Stanford. (vir)

 • Nina je namreč že ob predstavitvi zatrjevala, da je študentka 4. letnika Medicinske fakultete v Mariboru, pozneje pa je v MMC-jevem klepetu dejala, da ta letnik opravlja v Berlinu in dodala: “Zaenkrat bom tam opravljala zimski semester, potem pa še poletni semester.” Obenem je razkrila še, da jo najbolj zanima področje mikrokirurgije.
 • A ko je svetlolaska, ki se je v klepetu med drugim označila za “odlično študentko”, pred dnevi odpotovala v Moskvo, kjer jo 9. novembra čaka svetovni izbor za mis universe, so se po spletnih forumih in v komentarjih pod spletnimi članki o njej razširile trditve, da nič od tega ne drži in da je nihče izmed njenih 80 kolegov na mariborskih medicinski fakulteti ne pozna. Še več: Pojavljajo se celo trditve, da Nina sploh ni dokončala niti Prve gimnazije v Mariboru. (vir)

a študiraš v mariboru ali ljubljani? kateri letnik si?
Moj sedež univerze je v Mariboru, a 4.letnik tokrat opravljam v Berlinu. :) (vir)

 • Ko smo včeraj objavili izjave misice Nine Đurđević, da naj bi medicino študirala v Mariboru, se je izkazalo, da je na Medicinski fakulteti v Mariboru nimajo v registru študentov, kar so nam tudi pisno potrdili. Pozneje je Nina sporočila, da študira v Berlinu in nam v dokaz poslala nekaj fotografij s študija in dokumentacijo o vpisu, a glej ga zlomka, tudi tukaj se je zataknilo. (vir)

Mediji so se razpisali o Nini, ki zastopa “naše barve” v Moskvi, meni pa se poraja vprašanje, zakaj bi si nekdo uničil kariero z laganjem – ok, razumem da je želela izpasti pametna s tem, da se predstavlja kot študentka medicine, ampak tega ji res ne bi bilo treba.

Novinarka spletne strani  največje komercialne televizije jo je vprašala, kako gleda na kriminalizacijo homoseksualcev v Rusiji, zaradi česa je mnogo frizerjev in stilistov letos odpovedalo sodelovanje pri lepotnem izboru. “V bistvu ne bom delala nekih razlik med ženskami ali moškimi. Kaj je, je. Naj bo, tako že mora biti,“  je odgovorila. (vir)

Nihče ne pričakuje tega od nje. In s tem, kar si je naredila, je naredila sama sebi največjo škodo, kar jo je mogla. Pa naj bo resnica o tem, da je študirala medicine resnična, ali pač tudi ne. Če ni končala srednje šole, bi to samo povedala in bi bila stvar rešena.

V tem primeru, ko se je odločila, da bo šla v svojo smer in lažno predstavljala samo sebe, pa je naredila sama sebi največjo škodo. V bistvu, če res ni študentka Fakultete v Mariboru in ima ponarejeno izkaznico, je to ponarejanje listin:

Kazenski zakonik (KZ-UPB1) – Ponarejanje listin 256. člen

(1) Kdor napravi krivo listino ali predrugači pravo listino z namenom, da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor krivo ali predrugačeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let.

miss_universe_nina_durdevic

Dobro jutro: Nina Đurđević – Miss Universe Slovenije, TV Maribor 4.10.2013

5 Responses to Nina Đurđević – Miss Universe je študentka medicine?

 1. Brisko pravi:

  Mogoče je pa, brihtna kot je, mislila, da mis universe pomeni mis univerze. V tem primeru je pa že morala imet status, anede :)

 2. Janč pravi:

  Ljudski reki gredo počasi v pozabo.
  Včasih se je vedelo: Laž ima kratke noge.

 3. Tralala pravi:

  Zakaj bi se nekdo lagal okoli študija, ko izobrazba pri lepotnih tekmovanjih itak ni pomembna?

  Rekla vam bom samo to, da se glede medicine laže že vsa leta vsem njenim prijateljem. Oziroma tudi vsi njeni prijatelji in znanci zatrjujejo in verjamejo, da študira medicino. Vse je obrnila in to laž prodaja naprej. Ne vem zakaj še vedno to počne, ampak verjetno zato, ker če je lahko lastne prijatelje obračala vsa leta, bo pa še ostalo javnost. Ampak laž ima kratke noge in s tem si je uničila “kariero” in pa verjetno tudi prijateljstva.

 4. Perooo pravi:

  Sem enkrat že naletel na takšno “cvetko” – sošolko iz osnovne šole. Že tam ji ni šlo prav dobro in je bila komaj dobra, mislim, da v nekaj razredih celo zadostna in ta brihta od briht je v času študija zatrjevala, da študira medicino. Seveda na vprašanje kje, odgovor ni bil ravno prepričljiv. Nekaj predavanj imamo tukaj, nekaj tam in bla bla bla (takrat še ni bilo medicinske fakultete v mariboru). Se mi ni niti dalo več z njo ukvarjati, ker je bilo jasno, da študira neko pomožno zdravstveno verjetno za brisanje riti ostarelim samo, ker je tako svet zatrjevala, da je študentka medicine pa naj bo. Pa čeprav je imela končano 3 letno poklicno ampak to zanjo ni ovira, ona se je vpisala na medicinsko fakulteto. Budala blesava! Aja, pa bila je naravna blondinka. Očitno je res nekaj na tem, da so to lepe punce ampak tko butaste! Se vpišejo na neke kvazi visokošolske zavode pa niti ne vejo kaj bodo postale, ko zaključijo tiste 2 letne pomožne programe!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.