Se še kdo spomni časov, ko so pred Dnevnikom vrteli Cik Cak, s tremi zajčki, ki so si z zobnimi ščetkami in zobno pasto umivali zobke in potem skočili v posteljo. Takrat sem bil še otrok, no, veliko ljudi bi reklo, da sem po obnašanju še vedno in to je bil čas, da sem se odpravil v mžumžu deželo, oz. kot bi rekel moj dedek, v “loger”. Poudarek je bil na umivanju zob pred spanjem.

Takrat so bili drugačni časi in spomnim se, da je bil “kalodont” okusa coca-cole, kar je bilo za tiste čase pravo razkošje in sem ga velikokrat samega jedel, okusa jagod, ali pomaranč. Zobne ščetke so bile povsem navadne, vendar so bile trpežne in so zdržle dolgo časa. Kljub temu, da si nisem preveč rad umival zob, so me doma navadili na to, da je zobna higiena zelo pomembna.

Časi so se spremenili. Spremenile so se paste, zobne ščetke in tudi zobe si zelo rad in zelo pogosto umivam. Počasi se zavedam, da so zobje pomembni in da so eni in edini, dokler so in da je treba skrbeti zanje. Vendar v sedanjosti, ko imamo multi active 3+, nutri aktiv, pearl active, z dodatki kamilic,..vstavi po izbiri.., zobne paste, opažam, da so zobne ščetke čedalje slabše, ali pa so moji zobje postali že železni. Če uporabljam “navadne” zobne ščetke, le te zdržijo precej kratek čas, potem pa so že tako “pohojene”, da niso več za uporabo.

Sam sicer večino časa uporabljam Curaprox zobne ščetke in zobno pasto, vendar se kdaj zgodi, da imam s seboj v hotelu tudi katero drugo, ki jo po hitrem postopku uničim.

Zakaj Curaprox?
Zobna ščetka zdrži precej dlje kot so do sedaj zdržale navadne, predvsem pa se vse skupaj odraža na mojih zobeh. Vendar je tudi ena negativna plat teh izdelkov. So skoraj polovico dražji od ostalih in dobijo se v le lekarnah ali v Mullerju. Vendar sem sam ugotovil, da so vredni svojega denarja, predvsem pa so zobje “zadeva” na katero je treba biti zelo pazljiv in jih je treba precej dobro “razvajati”.

V vmesnem času sem preizkusil tudi zobno ščetko Ionika in bil navdušen nad samim učinkom – dasiravno ne verjamem v “ione” in podobno, je ščetka zelo dobra.

Zakaj pišem o tem? Ker me je strah iti k zobozdravniku in priznam, da je to največji strahov, ki ga imam. Ko v čakalnici zaslišim vrtanje, bi najrajši pobegnil iz nje in se skril čim dlje. Verjetno je vse to posledica “travm” iz mladosti in  zobozdravnice, ki se je pisala Brus in mi je v otroštvu popravljala zobe, oz. polnila luknje, ki jih tudi ni bilo, s plombami in mi mesarila po njih. Ampak včasih mora moški narediti, kar mora moški narediti in enkrat bom šel k zobozdravniku.

curaprox

3 Responses to Zobna pasta in zobna ščetka

 1. anja pravi:

  curaprox stvari majo tut v DM, vedno tam kupujem to zobno ščetko. je a res super. Jst sm mela namesto Brusove Leskovarja, tut ni bla lih žurka:) Zdej mam pa super zobozdravnico in mi ni težko it:)

 2. Janč pravi:

  Stomatologinja Brus, kdo bi si mislil, da se je še spomniš.

  Ja, prve ne pozabiš nikoli :P

  Po spominu: dolga bela halja, afro frizura, ogromni špeglji.in predirljivo glasen zvok svedra :)

  Šalo na stran, tudi po mojih izkušnjah (povsem laično mnenje) je bila precej “invazivna”, veliko je bilo brušenja, pa tudi puljenja mlečnih zob.
  Ampak če malo pomislim, je verjetno zgolj skrbno ravnala v skladu s takratno doktrino in z orodji, ki so bila takrat na voljo.

  Zdaj pa je situacija obratna, na eni strani obstaja draga hi-tech oprema in časovno zahtevna doktrina zdravljenja, na drugi strani pa zavarovalnice za zobozdravstvo na pacienta namenijo zgolj 50 EUR na leto…

 3. lium pravi:

  Cik Cak…sem še pred kratkim nekje videl. :) Spomni te na brezskrbne čase.

  Kar se pa Curaprox produktov tiče – top.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.