Slovenija je v riti. To je dejstvo, ki ga ne znam zapisati drugače. Namreč pred parimi dnevi je prišlo do streljanja v Mariboru, kjer je bivši zaposleni v podjetju, ki mu je dolgovalo 8.000 eurov, ustrelil lastnika podjetja in njegovega sina. Novica je razburkala javnost, predvsem pa je razburkala komentatorje pod članki, ki se strinjajo, da je bila to prava stvar, ki jo je morilec/samomorilec naredil.

Dobro je naredil.Jaz bom nasledni ki bo strelel takšnjih delodajalcev.Neverujem več v slovenski zakon in policiji.Slovenija-pofukana kurva.

Če se človeki, iz obupa odloči, dvigniti roko nase ,mislim.da ni nič narobe, da s seboj povabi ,tudi tistega ,ki ga je pripravil do tega.

še sto takih pa boste videli kakšen plačilni red bo. Se opa postavlja vprašanje za naše vrle DURS-ovce KAKO JE PODJETJE LAHKO POSLOVALO ENO LETO Z BLOKIRANIM RAČUNOM – očitno da je šlo še za davčno goljufijo !

Komentatorji pozivajo tudi druge, da storijo podobno, če so v takšni situaciji! Takšni komentatorji bi morali biti signal, da je nekaj v tej Sloveniji precej hudo narobe! Ljudje so izgubili kompas, situacija pa je vsak dan samo še slabša.

Država, namesto da bi se ukvarjala s tem, da bi rešila situacijo, rajši pripravlja zakone z novimi davki – če bi poskrbeli samo za plačilno disciplino in bi tisti ljudje, ki so podpisali milijonske kredite za podjetja, ki jih ne bodo nikoli vrnili, odgovarjali s svojim premoženjem, bi se že marsikaj spremenilo. Še lepše bi bilo, če bi imeli “finančno” policijo, ki bi dejansko preverjala izvor premoženja pri ljudeh, ki se naokoli vozijo s prestižnimi vozili, ne plačujejo pa prispevkov in so po možnosti prijavljeni v evidenci kot brezposelne osebe.

Ker se ne ukvarjajo z resničnimi problemi, se ti resnični problemi dogajajo. Upam le, da to ne postane trend in da bo vseeno država toliko prisebna, da bo naredila konec plačilni nedisciplini, ki smo ji sedaj priča – kako naj nekdo, ki je podizvajalec velikega podjetja, ki ne plačuje podizvajalcev plača svoje zaposlene, če nima ničesar? In podizvajalec se lahko obriše za ves denar, ki mu ga podjetje dolguje.

Z drugimi besedami – v Sloveniji je zelo veliko denarja v zraku. V zraku je mišljeno kot denar, ki ga nekdo dolguje drugemu. Če pogledamo samo spisek davčnih dolžnikov in bi država to izterjala, ne bi bilo potrebno uvajati novih davkov. Če bi denar, ki ga podjetja dolgujejo podizvajalcem prišel v njihove roke, bi se ta denar tudi porabil – v trgovinah za hrano, oblačila, plačilo dolgov. In če bi banke, namesto da so kreditirale podjetja in cerkev, imele ugodne kredite za nas, preproste državljane, bi se tudi ta spirala krča začela obračati v drugo smer. Ker se nič od tega ne uresniči, država pa nam samo grozi z višjimi davki, predvsem pa s sankcijami, je tudi rešitev situacije, v kateri smo, še zelo zelo daleč. Najbolj žalostno je, da najebemo vsi v tej deželi zaradi nesposobnosti ljudi, ki so upravljali z državo in ki upravljajo z državo!

Universal Studios Hollywood Photos 22