Slovenija je v riti. To je dejstvo, ki ga ne znam zapisati drugače. Namreč pred parimi dnevi je prišlo do streljanja v Mariboru, kjer je bivši zaposleni v podjetju, ki mu je dolgovalo 8.000 eurov, ustrelil lastnika podjetja in njegovega sina. Novica je razburkala javnost, predvsem pa je razburkala komentatorje pod članki, ki se strinjajo, da je bila to prava stvar, ki jo je morilec/samomorilec naredil.

Dobro je naredil.Jaz bom nasledni ki bo strelel takšnjih delodajalcev.Neverujem več v slovenski zakon in policiji.Slovenija-pofukana kurva.

Če se človeki, iz obupa odloči, dvigniti roko nase ,mislim.da ni nič narobe, da s seboj povabi ,tudi tistega ,ki ga je pripravil do tega.

še sto takih pa boste videli kakšen plačilni red bo. Se opa postavlja vprašanje za naše vrle DURS-ovce KAKO JE PODJETJE LAHKO POSLOVALO ENO LETO Z BLOKIRANIM RAČUNOM – očitno da je šlo še za davčno goljufijo !

Komentatorji pozivajo tudi druge, da storijo podobno, če so v takšni situaciji! Takšni komentatorji bi morali biti signal, da je nekaj v tej Sloveniji precej hudo narobe! Ljudje so izgubili kompas, situacija pa je vsak dan samo še slabša.

Država, namesto da bi se ukvarjala s tem, da bi rešila situacijo, rajši pripravlja zakone z novimi davki – če bi poskrbeli samo za plačilno disciplino in bi tisti ljudje, ki so podpisali milijonske kredite za podjetja, ki jih ne bodo nikoli vrnili, odgovarjali s svojim premoženjem, bi se že marsikaj spremenilo. Še lepše bi bilo, če bi imeli “finančno” policijo, ki bi dejansko preverjala izvor premoženja pri ljudeh, ki se naokoli vozijo s prestižnimi vozili, ne plačujejo pa prispevkov in so po možnosti prijavljeni v evidenci kot brezposelne osebe.

Ker se ne ukvarjajo z resničnimi problemi, se ti resnični problemi dogajajo. Upam le, da to ne postane trend in da bo vseeno država toliko prisebna, da bo naredila konec plačilni nedisciplini, ki smo ji sedaj priča – kako naj nekdo, ki je podizvajalec velikega podjetja, ki ne plačuje podizvajalcev plača svoje zaposlene, če nima ničesar? In podizvajalec se lahko obriše za ves denar, ki mu ga podjetje dolguje.

Z drugimi besedami – v Sloveniji je zelo veliko denarja v zraku. V zraku je mišljeno kot denar, ki ga nekdo dolguje drugemu. Če pogledamo samo spisek davčnih dolžnikov in bi država to izterjala, ne bi bilo potrebno uvajati novih davkov. Če bi denar, ki ga podjetja dolgujejo podizvajalcem prišel v njihove roke, bi se ta denar tudi porabil – v trgovinah za hrano, oblačila, plačilo dolgov. In če bi banke, namesto da so kreditirale podjetja in cerkev, imele ugodne kredite za nas, preproste državljane, bi se tudi ta spirala krča začela obračati v drugo smer. Ker se nič od tega ne uresniči, država pa nam samo grozi z višjimi davki, predvsem pa s sankcijami, je tudi rešitev situacije, v kateri smo, še zelo zelo daleč. Najbolj žalostno je, da najebemo vsi v tej deželi zaradi nesposobnosti ljudi, ki so upravljali z državo in ki upravljajo z državo!

Universal Studios Hollywood Photos 22

11 Responses to Kaj se dogaja v Sloveniji?

 1. Bur pravi:

  Problem je v tem da smo 2 milijonski narod, ki zivi po nacelu, ce “crkne moja koza naj se sosedova”. Poleg tega pa tako ali tako za navadnega cloveka ni nobene moznosti, da se kamorkoli pritozi.

  Pravosodni sistem ne deluje, kar pokaze ze to, da se vecina primerov vlece v nedogled in medtem zgubis vec denarja in zivcev, kot je dejansko vredna stvar zaradi katere se pritozujes/tozis.

  Mediji, so tako ali tako v lasti vladajocih, ki pa zopet nimajo nobene zelje po spremembi za navadne ljudi.

  Policija spet podobno, vecino casa se ukvarjajo s tistimi, s katerimi se je treba najmanj.

  Poliitki, za veliko vecino njih je pa sploh skoda izgubljat besed. Lazje kriviti vse druge, da so poslabsali situacijo, kot poprijeti in dejansko narediti vidne spremembe.

  Edina moznost, po mojem mnenju, kjer lahko ljudje spuscajo svoje frustracije je internet. Kjer, se pa zopet skorajdane pobijajo med seboj.

  Se popolnoma strinjam s teboj na mnogih tockah zgoraj, in tudi ne podpiram takih dejanj, samo po drugi strani me ne cudi da se je zgodilo kar se je. Mogoce je zanimivo dejstvo, da ni se vec takih pojavov trenutno, glede na situacijo kot jo imamo.

  Dokler se ne bomo zaceli zavedati, da je brez veze eden drugega dol tlacti, in raje prijeli med seboj in si pomagali, se stanje v nasi drzavi ne bo spremenili. In glede na to, kako zadeve se zmeraj potekajo, temu ni videti konca in bo po vsej verjetnosti treba kar nekaj generacij, preden se bo karkoli spremenilo. Zal. :/

 2. P pravi:

  Torej ne potrebujemo “finančne” policije, ampak da določeni organi začnejo opravljat svoje delo. Se pravi, da imamo problem lenobe.

 3. Nordstar pravi:

  Slovenija je tempirana bomba. Slovenci veliko potrpimo in upamo na boljši jutri. Ampak ko bo počilo, bodo tudi mirnim popustile zavore. Vlada sploh nima stika z realnostjo. Vidi le finančno luknjo, ki jo mora zapolniti, pa če vse pocrka. Tako pač ne bo šlo. Se bojim, da bodo padale glave, tudi one “višje”.

 4. Janč pravi:

  Miha Šalehar je imel v torek pod vplivom vročinskega delirija prehlada še posebej svetel trenutek in je lepo opisal situacijo in vzroke (med 01:00 in 06:15):

 5. Janč pravi:

  Sam pa menim, da smo kot družba preveč zares vzeli “Anything goes”.

  Potrebno bo dvigniti merila, na vseh ravneh.

  Treba se bo odločiti, kje želimo biti čez 10 let – nekje tam, kjer je danes Makedonija ali BIH, ali pa v družbi Avstrije, Švice in Norveške. Razlika se seveda meri v svetlobnih letih, na vseh ravneh.

  Uspeti je pa mogoče dolgoročno zgolj skupaj, kot družba v celoti, to zdaj že počasi razumemo.

  • hitri pravi:

   Sem za makedonijo in bih, imajo lepe davke, jebes to da s svojimi dohodki sponzoriras x drugih. Mora biti nekje meja.

   • Janč pravi:

    Hitri, pa te nič ne moti, da Makedonija skupaj spravi komaj dobro polovico na prebivalca, kot azijska Turčija?
    Pa da je nekdaj totalno zaostala Slovaška le še 5% za Slovenijo in raste, medtem ko je RS padla za 10% evropskega povprečja BDP na prebivalca?

    In da bo RS drugo leto samo za obresti vedno bolj vrtoglavega zadolževanja plačala že skoraj milijardo, torej nekje 1250 EUR na zaposlenega?

    In da je tudi Španija že iz recesije, le še Slovenija in Grčija vztajata pri prostem padu?

    In da vedno več državljanov fantazira o demokratičnem socializmu (demokratičnem v smislu Nemške demokratične Republike), kot da ne bi vedeli, da ŽE živimo v socializmu, saj Republika Slovenija kontrolira bistveno večji delež gospodarstva kot Ljudska republika Kitajska.

   • Janč pravi:

    OK Hitri, zdaj razumem, kam meriš.
    Samo jaz nisem govoril o tem, zakaj sta Makedonija in BIH, tam kjer sta.
    Zgolj o tem, ali si mi želimo priti na isto, namreč plujemo točno tja – na dno.

 6. Encist Treti pravi:

  Ko gres parkrat Start->Shut down->Restart, pa ne prime, je na vrsti hard reset, torej potegnes kabl iz stroma, KER ne gre drugace…

 7. Janč pravi:

  Reality check:

 8. Iztok pravi:

  Se strinjam, da je v naši državi precej narobe in da so eni izgubili kompas…sam ne ta, ki je počil svojega izkoriščevalca in sebe.
  Če se ti zgodi podobno, razumeš te občutke…
  Na njegovem mestu bi morali bit posranci, ker so v dvajsetih letih sprejemali zakone, ki so pripeljali do vseh teh tragedij. Nobenega mi ne bi bilo žal, če bi okusil njuno udodo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.