Sleme je v tem času lepa destinacija in sprehod ni naporen. Cesta do Vršiča je bila oblečena v oranžno preprogo, in barvne kombinacije dreves so jasno kazale znak. da je jesen tukaj. Sonce je vsake toliko časa sramežljivo pokukalo izza oblakov in razveselilo “planince”. Avto pustiš na Vršiču in se odpraviš na približno 50 minut dolgo pot na Sleme.

Pot je urejena in je namenjena vsem sortam pohodnikom. Lepo dnevi privabijo veliko ljudi v gore in zanimivo je, če si vzameš  čas in opazuješ njihove navade in njihove posebnosti. Veliko jih je bilo po 5 minutah hoje v klanec povsem zadihanih in rdečih v obraz. Veliko jih je ugotavljajo, da je ta tura vseeno malce težja kot pa tista na Šmarno goro, ki se je sicer lotijo ob nedeljah. Prav tako sem opazil, da “nedeljski pohodniki” večinoma ne znajo odzdraviti, ko jih pozdraviš in ne znajo pustiti prednosti tistemu, ki se že vrača v dolino.

Veliko staršev je pripeljajo svoje male nadebudneže, kateri so me parkrat nasmejali s svojimi dejanji in odličnim poznavanjem gorskih pravil. Oni so še največ pozdravljali in se smejali. Sicer sem vesel, da starši pripeljejo svoje malčke s seboj, vendar sem pogrešal generacijo 18-25 let, ki jo le redko srečaš na takšnih in podobnih “sprehodih”.

Definitivno priporočam to pot vsakemu, ki nima veliko pohodniških izkušenj in malo kondicije, kajti pot je ravno dovolj strma na trenutke, s čudovitimi pogledi, da ugotoviš, da za pohode potrebuješ veliko energije in tudi dosti volje. In na koncu, ko prideš na Sleme, ti pogled na čudovito planoto poplača vso energijo, ki si jo vložil v pot.