Roman Vodeb je teoretski psihoanalitik. Magistriral je iz psihoanalize športne motivacije in kasneje tudi iz ideologije športa. Prihaja iz Trbovelj in njegovo navdušenje nad Freudom je prisotno povsod, kjerkoli objavlja svoje kolumne, ali pa v katerikoli oddaji gostuje. V javnosti si je nabral precej nasprotnikov, ki jim ni všeč njegovo žaljenje vsega in vseh. Nekateri ga jemljejo z rezervo, drugi se ukvarjajo z njim.

Včeraj ga je gostil Miha Šalehar na Val202 v oddaji #spetek. Med vožnjo sem poslušal Romanovo razlago barvnih fasad pri Slovencih – ki je bila zanimiva, glede na to, da ima sam fasado, ki ima rumene črte. Pa se ne bom spuščal v njegove razlage tega, kot tudi se ne bom spuščal v njegove razlage žensk in vožnje avtomobilov – predvsem karavanov. Lahko bi se dotaknil samo tega, kako imenuje svojo boljšo polovico – mati mojih otrok, kar je precej zanimivo, kajne?!

In ker sem se ravno vozil, sem tudi tvitnil, kaj si mislim o Romanu Vodebu – njegov odgovor me je malce presenetil, ker ga nisem niti razumel:

Seveda me je zanimalo o čem je govora in sem nadaljeval debato na Twitterju:

In potem smo prišli do srži problema. V bistvu travme izpred skoraj dveh let so prišle na dan in so izbruhnile na plano:

In potem se je Roman Vodeb spomnil, da sem 23. februarja nekaj tvitnil o njemu. In seveda, tudi to ga je zmotilo, kakopačne!

In potem je prišla na dan še ena travma, ki se je zgodila:

Čist hudo, če užališ teoretskega psihonalitika, kajne? Naslednjič pač ne bom več futral trollov, ker je to res izguba časa! Ampak tokrat nisem mogel iz svoje kože!

roman_vodeb