Energy Saver Pro – všečen nateg?

Navdušen sem nad vsem kar najdem na spletu. Še posebej me navdušujejo prodajna spletna mesta (landing page), kjer mi obljubljajo vse in še več in to za zelo nizko ceno in z možnostjo vrnitve ob primeru nezadovoljstva. Tako poceni izdelek, da bi bil smrtni greh, da ga ne bi kupil, čeprav ni od njega nobene koristi..
Dejstvo je, da je večina takšnih spletnih mest identičnih – preizkušena metoda:

 • izdelek, ki ga nihče ne potrebuje, vendar je vreden vsakega centa!
 • poudarjen naslov
 • poudarjene prednosti
 • preprostost uporabe
 • par grafičnih elementov
 • pričevanja s fotografijami
 • ponudba z vsemi ugodnostmi
 • če kupite sedaj, vam damo še dodaten popust
 • naročilnica

Tako sem slučajno odkril tudi spletno mesto, ki je namenjeno prodaji izdelka, ki vam bo znižal stroške računa za električno energijo in se imenuje Energy Saver Pro.

Ugled in učinkovitost Energy Saver Pro sta znana na mednarodni ravni. Energy Saver Pro temelji na inovativni, revolucionarni, energetsko varčni tehnologiji in je bil zasnovan tako, da zmanjša do 75 % stroškov električne energije za stanovanje, hišo ali poslovno stavbo. Energy Saver Pro začne z delom, varčevanjem z energijo in prihrankom denarja takoj, ko ga priključite v električno vtičnico v prostoru. (vir)

Da ne bo ostalo zgolj pri teoriji – objavljena si tudi tri pričevanja navdušenih inžinerjev (ki se jim spremenijo zgolj imena, ko se zamenja jezikovna različica spletnega mesta):

 • univ. dipl. inž. Tanja Kranjc – инж. Михаела Славова
 • univ. dipl. inž. Marko Ržen – инж. Николай Йорданов
 • dipl. inž. Toni Čop – инж. Милен Стоянов

Aha. Kaj naredi naprava Energy Saver Pro? Vtaknete jo v vtičnico in vam zniža račun električne energije za 75%! Ne sprašujte me kako, ampak zaprmej ta zadeva deluje, kajne? In to samo za 38 eurov!!!

Naročam danes, v nedelja, 3 november, 2013 zato bom plačal promocijsko ceno 38 €. Običajna cena je 69 € (Takoj prihranim 31 €) Poleg tega bo v okviru današnje promocije izdelek dostavljen popolnoma brezplačno (kar pomeni, da prihranim dodatnih €10).

Takole izgleda ta revolucionarni izdelek
energy_saver_pro

Včasih se splača poguglati za kakšnim takšnim izdelkom in preveriti, kakšne so dejanske cene na spletu. Recimo na Ebayu prodajajo Power Electricity Saving Energy Saver Box za samo 4,69$. Izdelka sta identična – no, slednji nima nalepke!

energy_saver_pro1

Torej. Ali ste pripravljeni za to, da boste prihranili pri računu za električno energijo, plačati 38 eurov? Če še vedno niste povsem prepričani, potem svetujem ogled videa. Poučno!

p.s.: če želite prihraniti pri računu, potem bo boljše, da izklopite vse naprave, uporabljate večje porabnike v času nižje tarife, ali pa se priklopite na sosedovo elektriko!

 1. Energy saver je čisti nateg, saj gre za navaden kompenzator (kondenzator v ohišju), ki kompenzira le porabo indukrivne jalove energije, aktero induktivni porabniki potrebujejo za svoje delovanje (npr. elektro motor). Pri tem pa je nujno poudariti, da gospodinjstva ne plačujejo jalove energije, temveč le porabljeno delovno energijo, ki pa se s kompenzacijo, torej z ENERGY SAVER napravo, ne zmanjša. Več o tem lahko najdete na

  Ne nasedajte lepemu izgledu naprave! Stari pregovor pravi: “Ni vse zlato kar se sveti!” in še en “Previdnost je mati modrosti!”

 2. še bolj zanimiva pa je angleška verzij strani, kjer so vsa imena Lokalna cena je malce višja 68 EUR datum pa je v cirilici valda :D hahahaha

  I order today четвъртък, 7 ноември, 2013 and thus I shall pay a promotional price of €68 the regular price is €89.00 [INDEX81a] per package. In addition, as part of today’s promotion, the product shall be delivered to me for free (meaning that I gain another €5).

 3. Hvala, da se je nekdo potrudil, da je malo stvar raziskal. Tudi sam sem ga mislil kupiti, sedaj pa naj ostane kar tam kjer je sedaj.

 4. Zanima me, zakaj v konkretnem primeru ne ukrepa Slovenska oglaševalska zbornica in zahteva od državne firme Telekom Slovenije, ki je lastnik e-Tis spletne strani, kjer se pojavlja oglas, da ga neha oglaševati poleg rezultatov iskanja telefonskih številk, saj je Tržni inšpektorat RS ugotovil (citiram iz njihove uradne strani), da so v zgornjem primeru “navedbe v oglasih neresnične”. Če se ti ljubi, Had, lahko pošlješ pritožbo kakršna je tale – gotovo bo uspela. Navodilo za vložitev pritožbe je tukaj

 5. Pa, v kakšni državi živim? Sama lopovščina! Nategnete lahko vsak, ki ima minuti časa, pa nič! Tudi naše pravo izhaja iz rimskega v katerem je bila kazen tudi križ in razčetverenje.

 6. Spoštovani komentatorji naprave Energy Saver Pro,

  1. Gre za čisto navaden kompenzator, ki ne prihrani, temveč še celo porablja delovno energijo, ker noben vgrajen element (diode, kondenzatorji, LED-ice, upori) ne opralvja svoje funkcije brez napajanja, razen tega noben vgrajen element ni idealen.

  2. Kot ste že sami ugotovili, gospodinjstva pri nas ne plačujejo porabjene jalove energije.

  3. Zakon o varstvu potrošnikov velja le za ozemlje Slovenije. Za vse kar kupite preko spleta preko meje, se po tem zakonu ne morete sklicevati na 37. do 39. člen tega zakona (stvarna napaka), prav tako zunaj ne velja določilo o vračanju blaga, kupljenega preko spleta, v roku 14 dni od prejema brez obrazložitve. Torej lahko pri morebitnem vračanju pošiljateju (to ni dostavljalec v Sloveniji – hitra pošta) ostanete brez naprave (velja za vse izdelke kupljene v tujini preko spleta) in seveda brez denarja.

  4. Za morebitne reklamacije, za kupljeno blago preko spleta v tujini, se lahko obrnete na Evropski potrošniški center v Ljubljani.

  5. Ne nasedajte lepemu izgledu naprave, uporabljajte glavo!

  6. Ne pritožujte se nikomur in nikamor, če ste napravo že kupili, s tem si delatesamo lastno sramoto, ker se takoj vidi, da nimate pojma o fiziki in elektrotehniki.

  Pa veliko užitkov ob uporabi naprave, če ste jo že kupili !

 7. že sama logika brez znanja fizike zadostuje–polovica računa so prispevki, zdej pa ti drugo polovico toliko zmanjšaj, da bo skupaj samo 25 do 30 %,, banda lopovska

Komentarji so zaprti.