Damjan Murko je oseba, ki v življenju ni naredila še nič posebnega, vendar so mediji vedno polni njegovih samopromocijskih zgodb! Nekoč, tako se govori, naj bi Damjan Murko celo pel neko pesem – baje so to samo bajke, ki jih starši pripovedujejo otrokom, če nočejo zaspati (podobno kot Sandman v ZDA). Nočne more ob poslušanju so zagotovljene. Ampak dovolj o tem, sedaj na resno temo, ki smo ji priča zadnje dni v “resnih slovenskih medijih”. Na žalost resnih medijev ni, se pa zgolj in samo dobro sliši, če nekdo omeni, da imamo resne medijev v Sloveniji.

Damjan Murko je, kot smo navajeni že vsako leto, izdal svoj koledar, ki ga je seveda zelo dobro porinil v javnost – preko medijev, ki potrebujejo zgodbe, nad katerimi se ljudje zgražajo, predvsem pa zgodbe, ki prinašajo klike, komentarje in lajkanje na Facebooku. V bistvu jih povsem razumem, kajti če nimajo vsebine, ki bi bila kvalitetna, potem je vsak pofl v redu.

Torej, pred dnevi so zaokrožile fotografije Damjana Murka v “seksi” opravi po spletu in prva misel, ki je bila – kdo za hudiča bi želel to imeti kjerkoli obešeno? V bistvu sem pogledal fotografije in se zgrozil nad dejstvom, da si tip, s svojo postavo, sploh upa pokazati toliko kože, kot jo pokaže. Da o estetiki niti ne izgubljam besed. Ampak verjetno je ciljka zelo jasno definirana – mame z otroci, ki preveč jedo in potem so slike Damjana Murka za v “špajzo” več kot odlična rešitev – otroku ne pride nikoli več v življenju na misel, da bi kradel čokolado. Nihče ne pomisli na posledice za boge otroke, ki vidijo to – celo življenje jih ta pogled spremlja..

Seveda mediji držijo “štango” Damjanu Murku pri vseh njegovih poskusih dvigovanja medijskega prahu. In vedno znova mu uspe. Ker ima podporo v medijih. Mediji, namesto da bi se ukvarjali z vsebino, ki je primerna, koristna, predvsem pa kvalitetna, se ukvarjajo z Damjanom Murkom. In potem se v enem dnevu razširijo fotografije koledarja po celotnem spletu in večina ljudi si ne more več izbrisati pogleda na to. V bistvu sem razmišljal, kaj bi napisal namesto “to”, pa je vsaka beseda premalo slikovita, da bi opisala vse skupaj.

Damjan Murko je zopet “razburkal” slovensko javnost in v naslednjem letu bo lahko govoril o tem svojem projektu. Verjetno bi lahko tukaj zastavil vprašanje po njegovem zdravju, vendar ne bi bilo primerno in niti ne na mestu.

Vsem srečnikom, ki bodo “kupili” koledar (a bi to res kdorkoli kupil – recite, da še obstaja upanje za narod!!) pa želim veliko užitkov ob gledanju in karkoli boste že počeli z njim. Rajši ne vem in si niti ne želim predstavljati!!!

p.s.: ne, ne bo slike.. koledar boste morali sami najti.. jaz vas imam vseeno malček bolj rad!!

damjan_murko