Novak Đoković – Nole je trenutno drugi igralec na lestvici. Leta 1987 rojen Beograjčan je v dosedanji karieri s tenisom zaslužil že preko 50.000.000$ – samo z nagradami na turnirjih. Čudežen deček, ki ima odličen smisel za humor in ki je na tenis igrišču stroj, ki melje vse pred seboj.

Vendar zadnje čase, se mu dogaja ena čudna stvar. Prvič se mu je zgodila na na finalu turnirja v Šanghaju proti Juanu Martinu del Potru, drugič pa pred dnevi na turnirju v Londonu, prav tako v finalu, proti Rogerju Federerju. Nole se je obakrat začel povsem iznenada obnašati zelo čudno – noge in roke so se obnašale, kot da ne bi dobivale signalov iz možganov, ampak bi se programska oprema, ki za to skrbi, povsem pokvarila. Pogled na njegovo obnašanje na samem igrišču je bil presunljiv, saj ni bilo jasno, kaj se dogaja z njim. Glede na to, da WADA (protidopinška agencija) pogosto preverja njega, ker se že dlje časa “govori” o tem, da on nekaj uporablja, vendar nič ne odkrije, se teniški strokovnjaki sprašujejo, kaj se dogaja v takšnih trenutkih z Noletom. Njegova razlaga po turnirju v Šanghaju je bila, da je imel probleme s čevlji..

Odgovora ni, vendar nekaj je čudnega v tem obnašanju. Verjetno obstaja kakšna pametna in smiselna razlaga, vendar jaz je še nisem našel. Ker po parih minutah, se Nole vrne nazaj v svoje “agregatno” stanje in kot tank ruši vse naprej. Ta del, ki pa je čuden, pa deluje kot “malfunction” sistema. Čudno? Ja, precej!

Novak Djokovic Drunken Master Funniest Service Game Ever [Shanghai Masters 2013]

novak_djokovic

8 Responses to Novak Đoković – Nole in njegovo obnašanje na dveh turnirjih

 1. Rado pravi:

  Noletovo nekoordinirano opletanje
  – lahko prihaja od hipoglikemije***. Do slednje prihaja pri vzdržljivostnih športih, še posebej pa, če si zgrešil pri prehranskem režimu pred in med veliko aktivnostjo.
  – Pri velikih torzijah telesa – vsak tehnično popolno izveden zamah, maksimalno zarotira telo – lahko ob močnem zasuku pripelje do limita mišične elastičnosti. Takrat telo izloči hormon, ki za trenutek prepreči ekstremno gibanje, ki bi lahko pripeljalo do preobremenitve in raztrganin. /to je zgolj moja, izkustvena predpostavka/

  *** Hiter padec krvnega sladkorja, kadar je pankreas vzdražen in proizvaja velike količine insulina. Hipoglikemija se na zunaj vidi kot popolna izčrpanost organizma.

  • had pravi:

   hvala.. nisem strokovnjak, zato nisem niti pomislil na kaj taksnega.. ampak se mi zdi pa mozna razlaga

  • Mašon pravi:

   Tole se zdi več kot verjetna razlaga, prsvsem z vidika, da človek ne je glutena. Kar mu po mojem mnenju omeji in oteži carb-loading pred tekmami, zato lažje pride do takih pojavov.

 2. Kjavit pravi:

  Sicer nisem gledal kaj stori kasneje. Prosi za zdravniški time out? Gre v wc? Pri hipogligemiji bi potemtakem potreboval vsaj 5 minutni počitek, kak energy boost hrano in pijačo, pa še to dvomim, da bi do konca seta prišel toliko k sebi, da bi bil na nivoju dokaj enakovrednega nasprotnika. Je pa res, da ti noge šibijo in vrti se ti v glavi. Torej, kaj je Nole storil po teh čudnih nekontroliranih gibih? Kdo ve?

 3. frue pravi:

  Vse lepo in prav, tvoj post je sicer na las podoben ekipinemu clanku, ampak oni vsaj vejo, da djokovic ni premagal rogerja v finalu londona. Finala namrec sploh se ni bilo, igrala sta v skupinskem delu.

 4. Takreten pravi:

  Kaki idiotski zapis, potrata elektronov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.