Novak Đoković – Nole je trenutno drugi igralec na lestvici. Leta 1987 rojen Beograjčan je v dosedanji karieri s tenisom zaslužil že preko 50.000.000$ – samo z nagradami na turnirjih. Čudežen deček, ki ima odličen smisel za humor in ki je na tenis igrišču stroj, ki melje vse pred seboj.

Vendar zadnje čase, se mu dogaja ena čudna stvar. Prvič se mu je zgodila na na finalu turnirja v Šanghaju proti Juanu Martinu del Potru, drugič pa pred dnevi na turnirju v Londonu, prav tako v finalu, proti Rogerju Federerju. Nole se je obakrat začel povsem iznenada obnašati zelo čudno – noge in roke so se obnašale, kot da ne bi dobivale signalov iz možganov, ampak bi se programska oprema, ki za to skrbi, povsem pokvarila. Pogled na njegovo obnašanje na samem igrišču je bil presunljiv, saj ni bilo jasno, kaj se dogaja z njim. Glede na to, da WADA (protidopinška agencija) pogosto preverja njega, ker se že dlje časa “govori” o tem, da on nekaj uporablja, vendar nič ne odkrije, se teniški strokovnjaki sprašujejo, kaj se dogaja v takšnih trenutkih z Noletom. Njegova razlaga po turnirju v Šanghaju je bila, da je imel probleme s čevlji..

Odgovora ni, vendar nekaj je čudnega v tem obnašanju. Verjetno obstaja kakšna pametna in smiselna razlaga, vendar jaz je še nisem našel. Ker po parih minutah, se Nole vrne nazaj v svoje “agregatno” stanje in kot tank ruši vse naprej. Ta del, ki pa je čuden, pa deluje kot “malfunction” sistema. Čudno? Ja, precej!

Novak Djokovic Drunken Master Funniest Service Game Ever [Shanghai Masters 2013]

novak_djokovic