Zakaj bereš moje blog zapise?

Čudno vprašanje, kajne? Zakaj ti, draga bralka, ali dragi bralec, bereš tale blog? Ker je zadeva dokaj preprosta – živimo v času, ko “engejdžment” šteje največ, ko je dvosmerna komunikacija “full” pomembna, ko vsi brandi poskušajo doseči komunikacijo s svojimi potrošniki, se jaz sprašujem, zakaj nekdo bere moje zapise. V zadnjem času sem slišal par zanimivih razlogov, ki so me malce streznili, prav tako pa mi pokazali, kaj si ljudje mislijo o meni. Pa saj vsi vemo, da če ne vprašamo, ne bomo dobili odgovorov, kajne?

Aha, nekaj odgovorov, ki so lahko v pomoč:

 • ker si bolj rumen, kot so Slovenske novice
 • ker kopiraš vsebino iz drugih portalov in jo objavljaš kot avtorsko
 • ker sem kliknil na povezavo na Guglu
 • ker mi je dolgčas

Sicer pa sem podobno vprašanje zastavil že leta 2007, ko so bili blogi “in” in ko smo vsi želeli postati blogerji. Sedaj, šest let kasneje, je situacija drugačna. Vztrajamo, vendar so se naše vrste zredčile, predvsem pa ni več tako, kot je bilo v tistih časih, ko smo vsi verjeli, da bodo blogi in blogerji spremenili svet. Mogoče v tujini, pri nas pa ni bilo tega efekta. Pa saj je precej podobna stvar tudi s samimi družbenimi omrežji, ki naj bi bili oh in sploh in super in joj.. Pa v bistvu ni povsem tako – ampak to je že druga zgodba.

No, če boste odgovorili, bom vesel. Če ne boste, bom vesel, ker ste vseeno tole prebrali in ugotovili, da mi nimate ničesar za napisat v komentar. Če bi pisal o politiki, ali pa če bi pisal o delitvi na desne in leve, bi bilo mnogo več komentarjev..

Hvala…

had-blog-2005.jpg

 1. Had, ko se ze toliko hvalis, da si objektiven in nepristranski, predvsem pa aktualen… Kako, da nisi komentiral ukinjanje branda Mobitel? Te vezejo kaksni dogovori z Telekom Slovenije? :)

 2. Ker si ponavadi bolj aktualen od naših medijev, ki so včasih precej počasni,čeprav vsak mesec prejmejo plačo ;)

  In pa zato, ker pobereš vse zanimivosti s Twitterja in jih “spumpaš” v zapis, tako da če kaj zamudim na Twitterju, potem zvem pri tebi ;)

  Ustvarjaj še naprej! ;)

 3. Ker te poznam, torej najbolj iz firbca. :)

  Pa vcasih izvem kaj novega, iz tehnosveta, obenem se pa vedno znova cudim, da imajo vecinoma nedodelani zapisi toliko odzivov. Moje mnenje pac.

  Lp.

 4. … ker dostikrat objavis zanimivosti, ki bi jih jaz sicer spregledal.

 5. Ker pises o temah, ki so zanimive in aktualne. Predvsem pa zato, ker zaobjames tudi podrocje kreative in oblikovanja.

 6. Ker si aktualen, ker si vedno zvest sebi in ker vztrajaš. Tudi sam obžalujem, da blogosfera pri nas namesto, da bi se razvijala, kot v tujini, ugaša. Ostani na sceni!

 7. Ker so mi tvoje novice fajn za prebrat, si raznolik (“dotakneš” se različnih področij in na ta načine kaj novega izvem, kar bi drugače šlo mimo.

 8. Sicer nisem reden bralec, a včasih mi je zanimivo prebrati kaj novega, še posebej, ko objaviš kakšno povezavo na katero sam verjetno ne bi nikdar naletel.

  Branju bloga pomojem botruje predvsem to, da z različnih vidikov gledamo na stvari, in tudi gibljemo se v drugih krogih, z različnimi dostopi do informacij, mnenj, pa tudi strasti in interesi so drugačni – zato včasih prebereš nekaj kar ti razširi obzorje, včasih pač ne.

 9. Ker izpostaviš zanimive teme in informacije ter postaviš zanimive hipoteze, o katerih se da potem razmisliti in kaj pametnega (ali neumnega) dodati.

  Ker imaš raznolike bralce in komentatorje in dopuščaš tudi mnenja, s katerimi se ne strinjaš.

  Poleg razlogov, ki so jih navedli že Nejc, Pjotr, Aljaž, Tanja in Luka.

  Nikakor se pa ne strinjam s tvojo hipotezo (spet :), da blogi nič ne spremenijo. Nasprotno, vsak zapis, ki spodbuja ljudi k razmišljanju in argumentiranemu oblikovanju in civiliziranemu izražanju mnenj je za družbo zlata vreden.

 10. Zakaj jih imenuješ blog zapisi? Ker so objavljeni na splet strani, namesto da bi jih pisal v papir zvezek? :-)

  (drugače pa si res zelo aktualen, kar je fajn – blogi se res redčijo, vendar je velika možnost, da bodo tisti bolj motivirani, dobri blogerji še vedno objavili kakšen res dober blogerski zapis ali dva, ki ne bo kar izginil v množici ostalih – to ni nujno slabo :-)

 11. Ker me vsakič ko obiščem tvoj blog, opomniš, kako se ne želim obnašati in kakšna oseba si ne želim biti.

  1. Mogoče še dodatno pojasnilo, tvoji zapisi, ki prikazujejo tvoje obnašanje mi služijo kot slika Doriana Greya in me vsakič opomnijo, da obstajajo na svetu ljudje, ki so precej manj inteligentni, taktilni in objektivni, kot pa jaz.

 12. Ažuren, neposreden, včasih provokativen, zanimiv….mislim, da je že to dovolj razlogov za.

 13. Živim v tujini. Tvoj blog je eno od oken za pogled v dogajanje v Sloveniji.

 14. Berem tvoje zanimive in poučne zapise že vse od začetka, vsak dan, a redko kdaj komentiram. Predvsem zato, ker pišeš v dokaj lepi slovenščini, a tudi serije (avtorskih) fotk so prav izjemne. Tvoj blog zame pomeni še en stik z generacijo mojih otrok, oz. drug/drugačen pogled na našo realnost. Vztrajaj, prosim, četudi si in še boš naletel na škodoželjnost in poniževanje, vsaj toliko časa, dokler te bo borba z mlini osebno veselila.

 15. Ker pišeš o temah, ki so zanimive in aktualne.
  Marsikdaj sem na tvojem blogu prebral kakšno zanimivost, ki bi jo drugače spregledal ali sploh ni bila nikjer obdelana.
  Med njimi so tudi takšne, ki so v neki meri vplivale na moje življenje.
  Všeč so mi tvoji poudarki na jeziku, pravopisu, bontonu, neformalnih pravilih, etiki.
  Če bi se ljudje v Sloveniji vsaj malo držali tega bi bilo veliko lepše.

  Vsi tako ali tako ne bodo nikoli zadovoljni. Praviloma se prej, pogosteje (še posebej v Sloveniji) oglašajo tisti z negativnimi odzivi.

  Lep primer tega opažam v zadnjem času – Tina Maze

  Spremljam novice na rtvslo o njej, ker spremljam smučanje od kar pomnim…

  In po neverjetni lanski sezoni* se letos na podlagi ene tekme ali kakšnih drugih njenih aktivnosti zlije toliko nesramnih, nespoštljivih komentarjev, da človek vidi, da ne more biti dovolj dober, da te ne bi “slovenceljni” popljuvali. Zaradi mene se ji ni potrebno nikoli več uvrstiti med 30 pa jo bom kot športnico, delavnega človeka spoštoval (osebno je pač ne poznam :) ).
  (*tudi ostale sezone so bile dobre, lanska zgodovinska)

  Športniki, akademiki, določeni podjetniki, strokovnjaki, aktivisti, vsi, ki se tako ali drugače trudijo so v Sloveniji premalo spoštovani.

  Se opravičujem za odklon od teme.

 16. Berem te redno, a ne vsak dan, recimo nekajkrat na mesec, a si takrat vzamem čas in pregledam vse za nazaj, tudi po več let.

  Všeč mi je, ker so prispevki jasni, brez odvečnega balasta, v globino pa greš le tam, kjer zadeve dobro poznaš. Marsikdaj kaj novega izvem, rada pogledam slike, še raje pa imam potopise, so koristni. Komentarji družbene in politične situacije so blizu mojemu prepričanju, zato rada preberem tudi te. Tudi poročila z različnih konferenc in glasbenih festivalov so fajn.

 17. citat: poudarki na jeziku, pravopisu, bontonu, neformalnih pravilih, etiki

  Kaj je z vami ljudje?
  Komentar anonimneža in izjava o streznitvi sta edina smiselna.

  Dajte no uporabljat možgane!

 18. Ker si kritičen, raznovrsten, zanimiv, analitičen… enostavno ker teh informacij ne izpostavljajo drugi mediji.

  P.S. Imam naročen RSS in berem pa vsaj 2/3 tvojih prispevkov (avtomobiliziem in ženske me ne zanimajo – verjamem da to zanima moški del tvojih bralcev :-))) ).

 19. samo vedno bolj dobivam občutek, da se tudi ti že “prodajaš”, sploh zadnja “kampanja” z mazdo 3

  drugače pa berem oz sem bral ravno zaradi tega, ne obremenjenosti, poveš kot pač je….

 20. Had, a se je obiskanost bloga kaj zmanjšala, odkar smo se bili obiskovalci primorani vprašati, zakaj za vraga berem Hadov blog? :P

 21. Zakaj pridem obcasno: “potopisi”, fotografija (tudi s potopisov), izkusnje in nasveti (predvsem s potopisov), avtorski prispevki (ne tisti na tisti hip aktualno temo)

  (Primer: pred 3 leti sem na tvojem blogu prvic videl Rental Car Group – od takrat sem jih uporabnil natancno 30x brez problema, do takrat pa velikokrat neka jeba s tem rentanjem)

  Ali se motim, da je zadnje case tega zgoraj vse manj in manj?

  Zakaj ne pridem bolj pogosto (oz. me sploh ne bi bilo): rumeni clanki, kopije aktualnih (rumenih) novic z ostalih portalov z malo (nic) dodane vrednosti, politicno obarvani clanki, obcasno vsesplosno pljuvanje “po slovensko” kar tja nekam v tri dni

Komentarji so zaprti.