Čudno vprašanje, kajne? Zakaj ti, draga bralka, ali dragi bralec, bereš tale blog? Ker je zadeva dokaj preprosta – živimo v času, ko “engejdžment” šteje največ, ko je dvosmerna komunikacija “full” pomembna, ko vsi brandi poskušajo doseči komunikacijo s svojimi potrošniki, se jaz sprašujem, zakaj nekdo bere moje zapise. V zadnjem času sem slišal par zanimivih razlogov, ki so me malce streznili, prav tako pa mi pokazali, kaj si ljudje mislijo o meni. Pa saj vsi vemo, da če ne vprašamo, ne bomo dobili odgovorov, kajne?

Aha, nekaj odgovorov, ki so lahko v pomoč:

  • ker si bolj rumen, kot so Slovenske novice
  • ker kopiraš vsebino iz drugih portalov in jo objavljaš kot avtorsko
  • ker sem kliknil na povezavo na Guglu
  • ker mi je dolgčas

Sicer pa sem podobno vprašanje zastavil že leta 2007, ko so bili blogi “in” in ko smo vsi želeli postati blogerji. Sedaj, šest let kasneje, je situacija drugačna. Vztrajamo, vendar so se naše vrste zredčile, predvsem pa ni več tako, kot je bilo v tistih časih, ko smo vsi verjeli, da bodo blogi in blogerji spremenili svet. Mogoče v tujini, pri nas pa ni bilo tega efekta. Pa saj je precej podobna stvar tudi s samimi družbenimi omrežji, ki naj bi bili oh in sploh in super in joj.. Pa v bistvu ni povsem tako – ampak to je že druga zgodba.

No, če boste odgovorili, bom vesel. Če ne boste, bom vesel, ker ste vseeno tole prebrali in ugotovili, da mi nimate ničesar za napisat v komentar. Če bi pisal o politiki, ali pa če bi pisal o delitvi na desne in leve, bi bilo mnogo več komentarjev..

Hvala…

had-blog-2005.jpg