Wood Stock – leseni okvirji za očala

Včeraj sem v okviru akcije #furamposvoje šel v Slovenske Konjice, na obisk k fantom ki izdelujejo lesene okvirje za očala Wood Stock. Beseda, ki bi najboljše opisala to kar oni delajo je #topshit! Zakaj? Ker so se odločili, da poskusijo s svojim izdelkom, ki je v večini primerov izdelan iz slovenskega lesa, ki je ročno izdelan in ki ga odlikuje uporabnost, predvsem pa je lep, priti na trg in ga tudi osvojiti. Moja predikcija je dokaj preprosta – uspelo jim bo, ker verjamejo v svoj produkt, predvsem pa vedo, da pot po kateri sedaj hodijo ni preprosta, ampak verjamejo v svojo idejo in jo vsakodnevno uresničujejo.

Majhna delavnica leži sredi Slovenskih Konjic in v njej so me pričakali trije fantje, ki soustvarjajo znamko Wood Stock. Jaka Jančič, idejni vodja, je začel z izdelovanjem lesenih okvirjev pred dvema letoma. Prvi primerek še vedno hrani za spomin in je precej drugačen, kot so okvirji sedaj, ko sem za trenutek pomislil, da jih “štancajo”, saj so proizvodnjo zelo dobro tehnološko dodelali. Uživajo v tem, kar delajo in to se pozna tudi na končnem izdelku.

Za izdelavo enega okvirja potrebujejo od 6 do 8 ur. Okvirji so narejeni iz lesa mahagonija, oreha, hruške, belega javorja in zebrana. Poskušajo tudi iz drugih, bolj eksotičnih vrst lesa. Najbolj me je pritegnil okvir iz “dog” soda, s katerim so pokazali, da lahko vsak prinese svoj kos lesa, na katerega je navezan in bodo oni ustvarili iz njega okvir za očala. Za leče uporabljajo Carl Zeiss optiko. Njihove leče so zamenljive – preprosto zamenjate leče in imate sončna očala, ali pa korekcijska, saj so vsaka očala skenirana in naročene leče prav za ta očala.

Glede na to, da je čedalje večje povpraševanje po njihovih okvirjih, ki jih uporabniki cenijo in si jih želijo, sedaj v tem projektu sodeluje že šest mladih navdušencev, ki jim je 14-urni in več delovni dan nekaj povsem normalnega. Nasmeh, ki je na njihovih obrazih je prav nalezljiv in izraža zagon in veselje, ki ga imajo, ko to ustvarjajo.

Včeaj sem tudi lahko premierno videl njihovo leseno kravato, ki je zanimiva za poslovna darila. Še bolj pa sem se navdušil nad njihovimi lesenimi vizitkami, v katere lasersko vgravirajo kar si želite – #hint, če želite imeti res dobre vizitke, ki jih nihče ne bo uporabil za filter, potem je Wood Stock pravi naslov za vas.

Do sedaj so prodali preko 200 okvirjev očal. Najbolj znana oseba, ki ta očala nosi je Tony Parker, prav tako pa jih nosijo tudi marsikatere druge znane osebe, s katerimi imajo zanimive štorije. Namreč znane osebnosti verjamejo, da je na tem svetu vse zastonj in tako tudi mislijo, da jim ta očala kar sama po sebi pripadajo. Ampak to je druga zgodba.

Sam upam, da bom kmalu videl fante na Kickstarterju, preko katerega bodo dobili svetovno prepoznavnost in bodo s svojim izdelkom polnili police v Harrodsu, ali pa bodo Wood Stock očala dobili kupci Ferrarijev, da se bodo lahko dičili pred svojimi kolegi. Nekako tako si jaz predstavljam ta vrhunski proizvod.

Wood Stock lahko najdete na:

  1. Eh škoda , pa na tako dobri poti so bili, da jim dejansko uspe, do tega usodnega dogodka.

  2. Opazila sem jih, ko je Pižama delal reklamo za njih (tj. ko je omenil, da jih je kupil zase). Saj so lepa očala, ideja je fantastična, verjetno tudi izvedba, a cene so pa … no… kako bi rekla, ciljajo na premožne.
    Kako pa se skrbi za taka očala? Jih je treba vsake tolk malo polakirat? :) Se hecam, ma me res zanima kako/koliko zdržijo (ja, se razume, da se očal ne meče, seda nanje, daje otrokom ipd.).

    1. Treba jih je redno podmazovat, kot npr leedlodeldoo al kaj je že. Najbolj kar v isti špranji.

Komentarji so zaprti.