Sranje v vladni palači in zgodbe se pišejo same

Zgodilo se je. Včeraj so bili mediji polni novic o tem dogodku. Tudi informativne oddaje so svoj “prime time” namenile sranju v vladni palači. In zgodbe, ki si jih lahko ljudje predstavljamo pod to besedno zvezo, se pišejo same.

V bistvu je povsem nepomeben podatek ali je bil v sumljivem paketu pasji iztrebek ali človeški. V bistvu je povsem nepomembno koliko panike so zagnali zaradi tega in koliko gasilcev in policistov je moralo “reševati” situacijo s sranjem. V bistvu je povsem brezpredmetno iskati krivca za to potezo s sranjem.

Nekdo je pač pokazal zelo dobro analogijo, o kateri smo vsi že od nastanka Slovenije govorili, sedaj pa je s to manifestacijo postala tudi resnična. Namreč, sranje v vladni palači si lahko vsak izmed nas predstavlja po svoje.

Če je v tem primeru šlo za umetniško inštalacijo, ali pa je nekdo samo izrazil svoje nezadovoljstvo z vlado (pa v tem primeru sploh ni rečeno, da gre za to vlado, ampak vse vlade do sedaj). Obstaja še ena možnost. Da je sranje, kakršnokoli že, želel poslati kam drugam, pa je prispelo v poslopje vlade.

Ampak vse skupaj je zelo preprosto – če narod ni zadovoljen s tem, kar se dogaja v državi in če nima sredstev, da bi to pokazal, potem se zgodijo takšne manifestacije. Sam pa srčno upam, da bodo ugotovili pasmo psa, ki je kriv za to umetniško inštalacijo?!

Slika je simbolična!

Policija pred parlamentom 03

 

Komentarji so zaprti.