Zapis Petrol in DARS – zakaj moram plačati 50 centov za uporabo stranišča na avtocesti??? je dvignil kar nekaj prahu. Tako na Twitterju, na Facebooku, kot tudi v komentarjih. Glede na to, da me je zanimalo uradno stališče DARS-a glede politike plačevanja uporabe stranišča na Petrolovih bencinskih servisih na avtocestah, sem jim poslal vprašanje na katerega sem tudi dobil odgovor:

  • kakšno je stališče družbe DARS, kot upravljavca avtocest po zakonu o Darsu o tem, in ali DARS podpira potezo Darsovega pogodbenega partnerja na površinah za spremljajoče dejavnosti – Petrola, da ta zaračunava uporabo stranišč na javnih spremljajočih površinah ob avtocestah?

Njihov odgovor je bil sledeč:

Spoštovani,

stališče družbe DARS d.d. je, ne glede na to, da Petrol d.d. lahko zaračunava vsako svojo storitev, da mora biti uporaba javnih sanitarij na avtocestnih počivališčih brezplačna.

Prizadevamo si, da bi s pogodbenim partnerjem zadevo skušali rešiti sporazumno.
Lepo pozdravljeni,
DARS Komuniciranje

Odgovor DARS-a me je dejansko razveselil. Očitno se v družbi DARS zavedajo, da vinjete, ki jih plačujemo niso najcenejše in da si uporabniki slovenskih avtocest “zaslužimo” brezplačen dostop do stranišč na avtocestah.

Ker je tematika precej pereča, bom seveda budno spremljal kaj se dogaja na tem področju in jih vsak mesec “nadlegoval” z vprašanjem o statusu obiska stranišč in plačevanja le teh na avtocestah.

p.s.: še pogled na stranišče MOL-a na avtocesti proti Madžarski, kjer je najemnik servisa povedal, da bi tudi oni radi zaračunavali vstop v stranišče, pa vendar tega ne smejo!

stranisce_mol