Danes se je zgodilo tisto, kar se ne bi smelo v tej državi zgoditi. Protestnik je napadel Zorana Jankoviča s solzivcem, medtem ko se je sprehajal med štanti v Ljubljani, ob prihodu Miklavža. Če nam spomin deluje, potem se spomnimo, da so se leto nazaj dogajali GOTOFje protesti v Ljubljani, kjer so podkupljeni izgredniki poskrbeli za izgrede in za to, da so policisti v množico metali solzivec.

Danes se je zgodila druga skrajnost. Protestnik je vzel “pravico” v svoje roke in se postavil v vlogo sodnika. Kam to pelje, je lahko vsakomur jasno. Jaz se ne strinjam s tem, da si ljudstvo lahko vzame pravico v svoje roke na tak način. Samo za primerjavo – Zoran Jankovič bi v tistem trenutku prijel v naročje otroka, ali pa bi poziral s starejšo gospo, ki se rade fotografijo z njim in bi se zgodilo kaj hujšega, kot to, kar se je zgodilo?

Ne, ne želim živeti v takšni državi, kjer si vsak lahko svojo pravico da sodi drugim. Imamo pač nek red. In če nam ta red ni všeč, gremo lahko še enkrat na proteste in odstavim ljudi, ki nam ne vladajo, kot si želimo mi. Enkrat je uspelo, tudi drugič bo. Ampak ne želim si, da bi živel v državi, kjer si lahko vsak državljan vzame pravico v svoje roke in odloča o življenjih drugih. V bistvu me je strah anarhije, ki se lahko zgodi v takšnem primeru.

In isto bi zapisal, če bi bil namesto Zorana Jankoviča tam Janez Janša, Borut Pahor, ali pa kdorkoli drug. Tudi verbalni napad  sem obsojal – dr. Žiga Turk ozmerjan s smradom – kako nekulturni so lahko kulturniki.

Upam, da je tole osamljen primer in da Slovenija res ne postaja država podobna divjemu zahodu, kjer ima vsak možnost, da dela, kar si zaželi. In ja, se strinjam – naj sodišča opravijo svoje delo in ne bo prihajalo do takšnih situacij.