Zadnje čase opažam, da vse več izdelovalcev iPhone aplikacij nenehno spreminja uporabniško izkušnjo in da potrebno zelo zelo pogosto nadgrajevati aplikacije, ki jih imam nameščene na mobitelu. Nimam nastavljenega avtomatskega posodabljanja, torej dejansko vidim vsakič koliko aplikacij moram posodobiti. In pri teh posodobitvah zadnje čase prednjači Twitter. Super, če popravljajo hroščke, manj super pa je, da vsakič znova spreminjajo uporabniško izkušnjo, oz. uvajajo nekatere stvari, ki jih sploh ne potrebujem, dasiravno sem uporabnik Twitterja že od leta 2008.

Ja, tudi današnje jutro je bilo takšno – cel internet poln informacij o posodobitvah in novostih, ki so zaenkrat na voljo v nativni Twitter aplikaciji. Twitter je to objavil na svojem blogu – Photos in direct messages and swipe between timelines.

twitter_update1

Katere so te novosti:

  • pošiljanje in sprejemanje fotografij preko direktnih sporočil – funkcionalnost, ki se mi zdi smiselna, saj s tem Twitter vstopa v prostor Snapchata (ki je zavrnil 3 milijardno ponudbo Facebooka), Viberja in podobnih servisov, ki so namenjeni med drugim tudi “parjenju”.

twitter_update2

  • swajpanje med home timelineom in discovery timelineom – očitno funkcionalnost, ki marsikomu pride prav. Sam je ne uporabljam, kajti le redko iščem informacije po samem Twitterju – če imaš v streamu 200 sledilcev, potem vsaka informacija pride sama po sebi do tebe!

twitter_update3

 

  • nove notifikacije – katere pa ne morem pokazati, kajti sam imam vse to že od samega začetka izklopljeno! Čudno, mar ne?

No, upam, da ne bom čez par dni doživel spet novih sprememb in se bom moral zopet znova navajti funkcionalnosti, ki jih Twitter ponuja. Jeap, december je mesec jamranja!