O avtorskih pravicah na internetu sem pisal že velikokrat. Svoje čase sem se redno “bojeval” z vsemi, ki so mi kradli fotografije in jih objavljali v svojih medijih – Slovenske novice so mi že enkrat častile počitnice. V teh dneh pa opažam zelo zanimivo fotografijo, ki se pojavlja v medijih. Fotografija, iz časov, ko sem bil zaposlen v podjetju Ultra in so bili moji sodelavci – Miloš Urbanija, Gregor Golobič in Roman Jakič. Takrat sem tudi naredil dotično fotografijo, ki je bila za spomin na trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Na fotografiji ni Larisa Gaiserja, ki je bil v tistem času prav tako sodelavec na Ultri, prav tako pa še par imen, ki bi jih marsikdo prepoznal.

Zakaj me takšna stvar zmoti? Ker je ta dotična fotografija moje avtorsko delo – kot vir se sedaj uporablja “twitter”, saj je tam objavil fotografijo Tomaž Štih, ki je bil pred leti prav tako zaposlen v podjetju Ultra – fotografijo njega z lastnikom Ultre, Milošem Urbanijo objavim, ko najdem skener. Tudi Požareport je objavil dotično fotografijo, brez da bi me vprašal po dovoljenju. Seveda so isto storile tudi Slovenske novice.

Imam občutek, da imam letošnje počitnice že plačane – samo čakam, da se uredniki javijo in mi odgovorijo, od kje jim moja avtorska fotografija?!? Tole bo defnitivno še zanimivo!

Za urednike medijev, ki ne vedo, kaj so avtorske pravice – Maja Bogataj Jančič o mitih o avtorskih pravicah na konferenci Diggit – v sliki in besedi!

pozar

slovenske_novice

20131217-175316.jpg

Dokaz, da je bil Tomaž Štih del Ultre