Lenart Kučič je danes na Twitterju objavil zelo zanimiv primer, kako Kolosej tretira novinarje. Napisana imajo pravila za izdajo novinarske kartice in njeno uporabo. Super, bi človek pomislil in v bistvu bi se marsikdo strinjal s tem, da je potrebno določiti pogoje uporabe. Ampak v primeru Koloseja je vse skupaj milorečeno čudno.

V 5. točki je zapisano:
Novinar, imetnik novinarske kartice, o izdajatelji in z njim povezanimi osebami v javnosti ne bo pisal, ali kakor koli drugače sporočal informacij v slabšalnem pomenu ali na način, ki bi lahko škodoval ugledu izdajatelja, seveda v okviru svobode govora in ob spoštovanju kodeksa novinarjev Republike Slovenije

Zanimivo, mar ne? Jebeš svobodo govora, če za vstopnico prodaš svojo integriteto – in naslednjič več ne boš dobil novinarske karte. No, še bolj smešno je, da verjetno res marsikdo ni napisal kritike, ker je prejel zastonj vstopnico. Takle mamo, kajne?

V 6. točki je zapisano:
V kolikor imetnik novinarske kartice ne spoštuje prejšnje alineje, izdajatelj kartico po lastni presoji in brez možnosti ugovora prekliče ter imetnika kartice umakne s seznama imetnikov kartic

Če ne boš poročal pozitivno o nas, ti bomo vzeli igračko. Moraš biti priden in pisati pozitivno o nas!

V 7. točki je zapisano:
Imetnik kartice je bo koncu leta dolžan na naslov [email protected] poslati pregled vsebin, ki jih v zvezi z izdajateljem novinarske kartice ali z ogledanimi projekcijami sporočal javnost.

Itak, zakaj bi Kolosej plačeval kliping, če lahko zahtevajo, da jim novinarji pošljejo vsako objavo, ali omembo. In če bodo pridni, bodo dobili še zastonj vstopnice!

Še ena stvar – v spodnjem pripetem dokumentu je toliko napak, da bi svetoval Koloseju da si nabavi lektorja! Bi bilo smiselno!

kolosej

2 Responses to Kolosej, novinarji in novinarska kartica

  1. Janez pravi:

    Ne vem zakaj se tole bere tako, da bi človek mislil, da novinarjem pa ja pripada zastonj karta za ogled filma. Pa sej novinarji niso neka priviligirana kasta, ki bi jo morali streči od spredaj in zadaj.

    Da pa Kolosej zahteva, da se ob prejetju zastonj kart ne pljuva vsepovprek kot to radi počnejo določeni novinarji v tej državi, se mi pa ne zdi tako čudno. Saj ne zahtevajo da se piše dobre kritike, samo ne bit žaljiv.

  2. Dixi pravi:

    Beda slovenskega novinarstva….zastonj karte, PR članki, zlizanost v osebnih stikih z politiki…..In potem jokanje zaradi karte v vrednosti 5 eur? In iz čistunskega pogleda slovenskega novinarstva ? A v teh primerih pa ne gre za zametke korupcije ? Seveda gre.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.