Ko zjutraj, malo pred 3. uro končaš z žurom na Kurzschluss zabavi z DJ Umekom, potem moraš narediti tudi nekaj zase. In smučišče Katschberg, kjer sem bil nazadnje pred dvema letoma, se mi je zdela vrhunska odločitev. Glede na to, da bi pri nas lahko smučal na vodi, so snežne razmere na Katschbergu odlične. Tudi sonce, v katerem se je kopalo smučišče, je bilo prav prijetno na pogled.

Katschberg se diči s preko 70 kilometri smučarskih prog in kupom žičničarskih naprav. Smučišče prične obratovati ob 9. uri in konča ob 16. uri. Cena dnevne karte je 41 eurov, do 13. ure pa se boste smučali za 35 eurov.

Današnje visoke temperature – na parkirišču je merilnik temperature kazal +4 stopinje, so bile dokaj zanimive. Namreč že zelo dolgo nisem smučal po tako mehkem snegu in skoraj sem že pozabil občutek, kako lahko precej preprosto vlečeš dolge loke po celem smučišču. Še bolj kot to pa me je presenetila utrujenost nog – res je, da sem zadnjih 5 dni preživel v postelji z vročino, vendar namesto 30 kilometrov, ki jih naredim v 4 urah, sem jih danes naredil zgolj 15. Vendar mislim, da mi par voženj sam sistem ni štel?! Ja, današnja pomladanska smuka je bila #zgornjarjuha in takoj bo jo ponovil, saj namesto dričanja po ledenem smučišču, sem si dovolil voziti za užitek – tudi po celcu, ki ga je bilo na nekaterih delih smučišča več kot dovolj za uživanje!