Ste že dobili brezplačno vinjeto na Facebooku?

Facebook bi se v decembru povsem preprosto lahko preimenoval v Vinjetabook. Vsaj v Sloveniji, kjer se očitno ideja o tem, da se podari “srečnemu” nagrajencu vinjeta za leto 2014, še vedno ni izpela. Če je bil do sedaj za december značilen film Sam doma, ki se je vrtel na POP-u, lahko sedaj povsem mirno trdim, da ni december, če vsi “social media guruji” na Facebooku v kvazi nagradnih igrah ne podarjajo vinjet.

Samo par primerov, ki pritegnejo uporabnike Facebooka:

 • Naši kolegi v novi nagradni igri na Facebook strani MojaObčina.si podarjajo brezplačno vinjeto za leto 2014
 • Zato vam ponujamo možnost zadeti brezplačno vinjeto za leto 2014
 • Všečkajte našo Facebook stran in se potegujte za brezplačno vinjeto
 • Zato vam ponujamo možnost zadeti brezplačno vinjeto za leto 2014
 • Sedaj podarjamo novo vinjeto še na Facebook strani Revija Študent.
 • Nagradna igra: Še nimate nove Vinjete? Nič zato, mi vam jo podarjamo. In sicer z malo sreče lahko vam podarimo letno vinjeto v vrednosti 95 evorv.
 • PODARJAMO PROVO LETNO VINJETO! … Obvezno je tudi, da članek delite na Vašem facebook profilu ter gospoda Provegaprleka dodate kot prijatelja

Seveda je vsem jasno, kako potekajo te stvari. Če želite brezplačno vinjeto, potem morate “lajkati” stran, napisati v komentar nekaj zelo pametnega in seveda vse skupaj deliti z drugimi. Ko to storite, morate v komentar zapisati še, da ste delili. Vsaj v večini primerov je procedura takšna in če ne storite katerega od teh korakov, potem vinjeta ne bo vaša.

Dokaj smešno pri vsem skupaj se mi zdi dejstvo, da do sedaj še nisem spoznal nikogar, ki bi dejansko v takšnih “kaos” nagradnih igrah, dobil brezplačno vinjeto. Je pa število ljudi zelo veliko, ki sodelujejo pri takšnih – matr vola, kolk mi je težko napisati nagradnih igrah, ko pa le to niso, saj nimajo določenih nobenih pravil, niti komisije, niti ničesar drugega, kar bi morali imeti. Dobijo pa vaše lajke, kar jim v merjenju dolžine določenega organa tudi pride še kako prav.

Včasih so bile nagradne igre na Facebooku določene s pravili Facebooka. Ni bilo tega “sranja” in “lajk fehtanja”, kot se je razpaslo po spremembah pravil Facebooka, ki je moral nekaj storiti, da mu uporabniki niso pobegnili in od takrat naprej je na Facebook stanje precej kaotično. Ampak “hu kers”, važno, da obstaja možnost, da uporabnik dobi brezplačno vinjeto – čeprav ne bo nikoli podarjena. Upanje pač umrje zadnje, kajne?!

p.s.: če slučajno kdo pozna koga, ki je dejansko dobil zastonj vinjeto na Facebooku – prosim, sporočite mi, kajti res bi rad razbil ta mit, ki sem si ga ustvaril v svoji glavi, da to pač dejansko ne obstaja?!?

vinjeta

 

 1. Če hočeš veliko sodelujočih pač ponudiš izdelek, ki ga ljudje res potrebujejo. Brez dopusta na eksotični lokaciji se lahko preživi, mnogi itak že imajo povsem ok delujoč telefon, majice itak ponuja že skoraj vsak pa tudi poceni so, vinjeta je pa vsako leto nova in vozniki skoraj ne morejo brez nje. Sicer sem slišal kar nekaj pritožb zaradi spamerske akcije, ki jo ima MojaObčina, ampak očitno je vseeno dovolj takšnih, ki si želijo vinjeto.

  Ni problem v vinjetah. Problem je v tem, da je preveč nagradnih iger.

 2. Kaj zdaj, a se tu talajo kakšne vinjete, ali se samo lapa o njih?

  :P

 3. Čist te razumem in čist enako sem razmišljala…vse te vinjete in ajfouni so mi šli že na ….bljah in sm stvari popokala v svoje roke (naše roke)…naredili so called nagradno igro, po tvoje fehtanje lajkov, po moje promocija NAS in dejansko podelili (po vseh pravilih, s plačanim davkom, z nakupom vinjete, zares in by the book izbranim prejemnikom, u nulo napisanimi pravili in pogoji)…in res smo jo dal…v roke srečnežu…So, myth busted :) Je pa najbrž res, da je to bolj izjema, kot pravilo, jst pa sm čist vesela, da spadam v tem konkretnem primeru pod izjemo :) Voila. Pa srečno še naprej in morda malce bolj optimistično ;) P.S.: Super blog!

Komentarji so zaprti.