Še manj kot dva dneva je do začetka 22. olimpijskih iger, ki bodo potekale v Sočiju. Naši olimpijci so že na prizorišču, prav tako tudi večina ostalih. In z njimi so prišli tudi novinarji! In odkrili probleme, ki jih ni tako malo. S pomočjo novodobnih družbenih omrežij so prinesli doživetja v naše domove!

Olimpijske igre v Sočiju so najdražje v zgodovini olimpijskih iger – njihova cena naj bi bila preko 50.000.000.000 dolarjev! Jeap, prav ste prebrali, 50 milijard. In prve fotografije, ki sem jih videl, so me presenetile. Namreč mesto, kjer bodo športniki spali je povsem brez snega – sončno vreme in prvi pomislek je bil, da so to poletne olimpijske igre. Ampak ne, Putin je želel imeti svoje igre in sedaj jih ima. Smučarska prizorišča, ki sem jih videl na fotografijah so odlično opremljena in sneg so celo leto skladiščili, da ga lahko sedaj dovažajo in da bodo imeli vse urejeno.

Dobitniki medalj – Soči 2014

Vendar. Vedno je vendar – novinarji, ki so prišli v Soči, so bili malce presenečeni, saj večina objektov sploh še ni dokončanih. No, to bi bil najmanjši problem – voda v hotelih ni pitna, kljuke odpadajo iz vrat, delavci se sprehajajo po sobah, ceste so še v razsulu in delavci še tlakujejo poti… Jeap, podoba Sočija je po fotografijah, ki so objavljene na Twitterju, precej mizerna in opozorila, da ne smeš metati straniščnega papirja v wc školjko, da ne smeš piti vode, da ne smeš iti na sneg z umazanimi čevlji, itd… so postala prava atrakcija. Vsak dan se najde nekaj novega in še boljšega. Za zabavo vseh je očitno dobro poskrbljeno, vendar za namestitve pač ni tako.

Spodaj so primeri, ki se dogajajo v Sočiju in ki niso ravno v ponos Putinu!

sochi2014

One Response to Soči 2014 – zimske olimpijske igre – #SochiProblems

  1. Janč pravi:

    Olimpijske igre v Sočiju bodo stale 7x toliko, kot zadnje zimske olimpijske igre v Vancouvru, pri čemer je kanadski BDP na prebivalca 3,5x ruskega. In brez dvoma bodo to prve in zadnje zimske olimpijske igre v subtropskem pasu.

    Če želiš videti pravo razsežnost te ekonomske, pravne, okoljske in turistične katastrofe, si oglej nemški dokumentarec Putin’s Games.

    Tako je pač, če si KGB-jevci desetletja lastijo državo. Ne bom napisal “bivši”, saj so metode še iste, dovolj se je spomniti le umorov v Londonu.

    Mi smo lahko še srečni, pri nas TEŠ6 plačamo le dvojno, avtoceste le trojno, zdravstvene pripomočke le štirikratno…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.