#SochiProblems je v zadnjem času ena izmed najbolj zanimivih stvari na Twitterju. Twitter profil @SochiProblems ima že preko 195.000 sledilcev, čeprav je bil prvi tvit napisan šele 4.2.2014. V primerjavi z uradnim profilom @Sochi2014, ki ima 138.000 sledilcev in “dela” na lastni promociji že dolgo časa, je to prav zanimiv fenomen. V bistvu niti ni tak fenomen, ampak je zgolj pokazatelj, kaj imajo uporabniki Twitterja radi. Ne zanima jih uradno “sranje”, ampak bolj posmeh in zabavne stvari.

Spodaj sta dva tvita teh dveh profilov:

En tak lep primer je tudi naš @RisIzpodRoznika, ki je v parih dneh pridobil več kot 1900 sledilcev – na račun dogajanja v živalskem vrtu in na ta način popestril dogajanje na Twitterju. Seveda so se takoj pojavili še drugi profili živali iz ZOO-ja, vendar slave Risa pač niso dosegli. In marsikateri uporabnik Twitterja, ki je prisoten na njem že več let, še ni uspel doseči takšnega števila sledilcev!

Če pa želite diskusijo, ki ne bo peljala nikamor, potem pa imam iz prve roke nasvet za vse vas, ki sem ga preizkusil včeraj.

Zabava je zagotovljena, vendar na koncu dneva ugotovite, da je bilo vse skupaj povsem nesmiselno in #wotam (waste of time and money). Vendar vsake toliko prav sede in prija. Je pa ta način komunikacije precej zanimiv in predvsem predvidljiv. In ko enkrat začneš riniti v osir, se pojavi četa ljudi, ki ti poskušajo dokazati, da se motiš in da ne razmišljaš pravilno. Prepoznaven recept, vendar tokrat ni obrodil sadov.


ris