Patrick Bateman je meni ljub karakter iz filma American Psycho. Tomaž Kajzer, ki ga igra Matija Vastl, v seriji Življenja Tomaža Kajzerja pa se mi zdi precej podoben karakter. Najprej k seriji – ponavadi so slovenske serije, ali nadaljevanke umetniške – šale in vici, ki niso nikomur več smešni, prizori, kot bi bili iz nekega drugega tisočletja, prežvečeni dialogi, ki ne morejo biti ustvarjalcem ravno v ponos. Vendar takle mamo, takšna je naša produkcija in na žalost lahko samo opazujemo tuje nadaljevanke: Sherlock Holmes, Dexter, Heroes, The office. Težko pa se jim bom kdaj naša produkcija približala.

“Tomaž Kajzer” je ena in ista oseba v različnih življenjskih zgodbah, ki se odvijajo tako kot življenje samo. Nepredvidljivo, z nepričakovanimi zasuki, včasih naš protagonist srečno zaključi, včasih tudi ne. “Jaz sem Tomaž Kajzer, ”finančni svetovalec”. Sem Tomi Kajzer, profesionalni učitelj golfa. Sem Tomaž Kajzer, vrhunski kuhar…”

Patrick Bateman: There is an idea of a Patrick Bateman; some kind of abstraction. But there is no real me: only an entity, something illusory. And though I can hide my cold gaze, and you can shake my hand and feel flesh gripping yours and maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable… I simply am not there.

Življenje Tomaža Kajzerja, ki ga je režiral Peter Bratuša, ki je tudi scenarist (prav tako Špela Levičnik Oblak) sta ustvarila precej velik presežek v svetu naših nadaljevank. Sam sem počakal. da se odvrti vseh šest delov in potem naenkrat pogledal vse. In ugotovil, da sem storil odlično potezo, saj čakanje med dvema serijama samo ubija vsi intenziteto. Ker se serije med seboj rahlo prepletajo, vendar je vsaka svoj svet, je vse skupaj precej zanimivo. Na žalost so nekateri nedodelani detajli, ki bodejo v oči, ampak jih zelo lahko opravičim. Po drugi strani pa je celotna zgodba vsake serije zanimiva in jo je užitek pogledati. In ja, Matija Vastl je odlično odigral glavno vlogo in upam, da teh šest serij ni konec te zgodbe. Jaz bi več in jaz bi še.

Za vse, ki serije niste gledali preko televizijskih zaslonov:

Življenja Tomaža Kajzerja na družbenih omrežjih:

Hočem postati nesmrten in potem umreti – Tom Kajzer

Življenja Tomaža Kajzerja – napovednik

Nastajanje Tomaža Kajzerja

ZIVLJENJE4