Refresh

This website www.had.si/blog/2014/02/18/neknominate-neck-and-nominate-pivska-igra/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

#neknominate – Neck and Nominate – pivska igra

Sem Roni Kordiš in ne pijem alkohola! Ampak to je moj problem. Na Facebooku se je v zadnjem času pojavila igra iz tujine Neck and Nominate. Pravila so preprosta, ker jih v bistvu sploh ni. Eksaš flašo pira, to posnameš, objaviš in nominiraš dva prijatelja, ki morata narediti isto stvar v 24 urah. Če nekdo ne naredi naloge, potem dolguje kišto piva.

Pred par leti smo plankali, potem owlali, pršutali, itd.. Sedaj pa se pije pivo. In Facebook stream je poln videoposnetkov eksanja piva. V tujini se gredo #neknominate tudi z drugimi žganimi pijačami, predvsem pa gredo precej bolj v ekstreme in v Angliji je prišlo že do prvih smrtnih žrtev.

Zakaj pišem o #neknominate? Ker bi bilo veliko lepše, kot so nekateri že začeli delati, da bi namesto da eksaš pivo, nakazal vsak dva eura tistim, ki ta denar res potrebujejo in potem nominiral dva, ki bi morala narediti enako stvar. Ampak dobre in lepe stvari ponavadi niso tako zanimive, kot pa je eksanje piva?

neknominate